Weekblad deGouda digitaal

Goudse gemeenteraad stemt voorlopig niet op afstand

Gouda – De Goudse gemeenteraad zal voorlopig niet stemmen op afstand. Dinsdag werd in de Eerste Kamer een spoedwet aangenomen waarmee gemeenteraden in heel Nederland die mogelijkheid krijgen. Het idee is dat raden zo ondanks de Coronacrisis besluiten kunnen blijven nemen via digitale vergaderingen. In Gouda is dit simpelweg nog niet nodig, omdat er nog geen besluiten zijn die aan de raad moeten worden voorgelegd, zegt raadsgriffier Eleonore Karman.

In Gouda werd vorige week voor het eerst op afstand vergaderd. “Dat is erg goed bevallen, dus daar gaan we mee door”, zegt Karman telefonisch. Deze vergaderingen zijn echter verkennend en vooral bedoeld om te informeren. Lastiger zou het worden wanneer de gemeenteraad moet stemmen over voorstellen van wethouders van de gemeente. Niet alle voorstellen hoeven echter aan de raad te worden voorgelegd.

Geen besluiten nodig
Omdat er nog geen besluiten van de raad nodig zijn, komt de vergadering van begin mei te vervallen, legt Karman uit: “De eerstvolgende die op de agenda staat is 3 juni, tegen die tijd gaan we kijken wat we dan doen”. De raadsgriffier sluit niet uit dat dan in de raadszaal kan worden samengekomen: “Volgens de RIVM maatregelen zou je ook in de raadszaal mogen zijn op gepaste afstand”.

Coronakwartiertje
Gisteren werd de tweede vergadering op afstand gehouden. Daarin is inmiddels een vast Coronakwartiertje ingebouwd: “Het eerste kwartiertje wordt nu gewijd aan Corona, daarin kunnen zij (raadsleden) allerlei vragen stellen en kunnen portefeuillehouders (wethouders) informatie geven aan de raad”, legt Karman uit. “Dat Coronakwartiertje houden we er voorlopig in”.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl