Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: begin winterstop

De winterstop is aangebroken en dat betekent dat de komende weken geen voetbal plaatsvindt. De Goudse grasvelden hebben even een rustmoment gekregen. Wat is er in de afgelopen periode allemaal gebeurd? Wat zijn de statistieken en wie staat op welke positie?

Vv ONA

ONA – ONA speelt tweede klasse en is dé verrassing van de competitie. Niemand had gedacht dat de ploeg uit Korte Akkeren het zo verrassend goed zou doen.

ONA bezit na twaalf gespeelde wedstrijden een comfortabele voorsprong op de rest. Met zes punten voorsprong op de nummer twee staan ze al lange tijd boven aan. Al zo’n zeven weken lang staat ONA bovenaan en kan niemand aan het niveau van de tweede klasser tippen. ONA wist dit seizoen al tien keer te winnen, twee keer te verliezen en geen een keer gelijk te spelen. Dat geeft ze een resultaat van 30 punten. Als laatst heeft ONA 30 voordoelpunten en 17 tegendoelpunten.

Sv DONK

DONK – DONK was een zeer wisselvallige ploeg deze periode. Ze konden rustig vier keer achter elkaar verliezen, maar ook vier keer achter elkaar winnen.

Maar ondanks dat heeft DONK een hele goede eerste periode achter de rug. DONK staat op een derde plek met acht punten achterstand op de nummer 1, ONA. DONK was heel wisselvallig in hun vorm, maar in de laatste vier wedstrijden leken ze de flow helemaal te hebben; daar had DONK namelijk geen een wedstrijd verloren en alles gewonnen. Met zeven keer winst, een gelijkspel en vier verliezen heeft DONK een mooie reeks achter de rug. Ook weet DONK wat scoren is, want met 31 voordoelpunten en 23 tegendoelpunten heeft het op de nummer twee na de meeste doelpunten gescoord.

Fc Olympia

Olympia – Voor Olympia was het geen makkelijke periode. Na een slecht begin stonden ze in de degradatie-zone, maar de vorm kwam er na mate de tijd verstreek steeds beter in.

Na twaalf gespeelde wedstrijden heeft Olympia de tiende plek in bezit. Niet waar trainer Danny Mulder op gehoopt had, maar als je maar vier keer wint, zes keer verliest en twee keer gelijkspeelt, kom je vanzelf op die tiende plek te staan. Met 27 voordoelpunten en 26 tegendoelpunten zijn de Olympianen licht in het voordeel, maar het verschil is maar minimaal; 26 tegendoelpunten is natuurlijk veel te veel. Op drie clubs na heeft Olympia de meeste tegendoelpunten.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Ook Jodan Boys kende net als Olympia een moeilijke start, maar pakte de draad een paar wedstrijden later weer op.

Jodan Boys heeft 14 wedstrijden gespeeld en staat op het moment negende in de competitie. Met 20 punten staat het maar vier punten achter de nummer vier. Het pijnpunt waar Jodan Boys deze periode tegenaan loopt, is het moeilijke scoren; de Goudse topclub heeft maar 15 voordoelpunten en 18 tegendoelpunten. De Goudsen hebben dus op drie clubs na de minste voordoelpunten. Jodan Boys is met zes overwinningen, zes verliesbeurten en twee gelijkspellen in evenwicht en het gaat er alles aan doen om na de winterstop weer aansluiting te vinden met de top-4 van de Hoofdklasse.

Sv Gouda

Gouda – Gouda is begonnen aan een nieuw avontuur in de derde klasse. De Rood-witte begon goed aan het seizoen, maar hoe langer de competitie duurde, hoe zwaarder het werd.

Na twaalf gespeelde wedstrijden staat Gouda nu op een treurige twaalfde plek. Voor de Goudsen valt het nog niet mee om goed mee te draaien in de competitie en het leek dat ze toe waren aan de winterstop. Met maar twee gewonnen wedstrijden, acht verliespartijen en twee gelijke spelen staat het maar een punt boven de nummer laatst, VVC fc. Verder heeft Gouda 18 doelpunten weten te scoren en heeft het al 30 doelpunten moeten incasseren. Voor trainer Huisman dus stof tot nadenken. Hopelijk weet Gouda zich te herpakken in de nieuwe periode.

De Goudse clubs hebben dus een winterstop. Daarom hebben ook de Goudse grasvelden de tijd om te herstellen. Vanaf week 3 in 2020 gaat Jodan Boys weer verder met het avontuur in de Hoofdklasse en vanaf week 4 gaan ook de andere clubs de Goudse grasvelden weer betreden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl