Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: Bijna winterstop

Voorbeschouwingen – Week 50, We blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

Vv ONA

ONA – ONA blijft sowieso tot aan de winterstop de koploper van de tweede klasse. Het staat zeven punten los van de nummer twee en heeft daarom voorlopig nog geen zorgen.

Tegen VVIJ was het maar 1-0, maar ook met die score krijg je drie punten. “We speelden gewoon als een collectief elftal. We waren echt een team. Dat maakte wel het verschil, het had ook zomaar 0-0 kunnen blijven, maar toch krijgen we het voor elkaar om een doelpunt te maken en te winnen,” vertel trainer Willem Dekker. Toch weet ONA dus na een gelijkwaardige wedstrijd te winnen en dat maakt ze zo sterk de laatste tijd.

De stadsderby tegen DONK belooft een mooie wedstrijd te worden. Ondanks dat DONK elf punten achter ONA staat, is er voor Dekker geen reden tot onderschatting. “We willen gewoon de winterstop in met 33 punten en dat kan alleen als we winnen van DONK.” Verder kan Dekker nergens vanuit gaan. “Van een derby kan je alles verwachten waar het alle kanten op kan gaan. Het is dus niet makkelijk te zeggen waar het schip gaat stranden.” Of de wedstrijd doorgaat is nog maar de vraag, want door het slechte weer en een pot op gras is het allemaal nog maar een beetje twijfelachtig. “Tijdens een derby hoop je altijd op goed weer, want dan zijn er meer mensen, dus ik hoop dat het meevalt,” vertelt Dekker. “Voor DONK zou het fantastisch zijn als ze van ons zouden winnen en dan komen ze ook weer dichterbij ons, maar wij willen ook winnen en naar de 33 punten, dus het gaat erom spannen.”

ONA speelt zondag thuis tegen DONK om 14:00 uur. 

Sv Gouda

Gouda – Het opvallendste aan Gouda is dat ze tegen de koplopers mooie resultaten lieten zien, maar dat het tegen de mindere ploegen ondermaats presteerde. De winterstop is bijna aangebroken waar ze nog een keer volle bak moeten gaan. 

Tegen Nieuwkoop ging er van alles fout. Ondanks de nipte nederlaag was trainer Peter Huisman ontevreden over de manier van spelen van zijn ploeg. “We gaven teveel ruimte aan de tegenstander waardoor ze makkelijk scoren,” vertelt Huisman. “We missen ervaring, maar de tegenstander scoort te makkelijk. Dat stoort wel, want tegen de goede ploegen laat je goed spel zien en dat het hier dan niet lukt, zorgt wel voor irritatie.”

De laatste wedstrijd voor de winterstop voor Gouda is tegen Blauw-Zwart, de hekkensluiter. Huisman: “We gaan proberen om de dingen die we in de goede wedstrijden hebben gedaan, te blijven doen. Ik let vooral op de dingen die goed gaan, maar natuurlijk ook op de dingen die fout gaan, want er gaat teveel fout.” Gouda heeft nog moeite om te wennen aan het nieuwe, hogere, niveau. “We kunnen goed spelen en we kunnen het de tegenstander lastig maken, maar je moet het 26 wedstrijden lang vol kunnen houden en dat is nog lastig,” aldus. Gouda heeft voor de stop nog een kans om punten te pakken. Dat het de nummer laatst is, maakt voor Huisman niet uit: “Wij hebben met iedereen moeite, dus dat maakt geen verschil.”

Gouda speelt zaterdag thuis tegen Blauw-Zwart om 14:00 uur.

Fc Olympia

Olympia – De winnaars mentaliteit blijft tot het laatste moment aanwezig bij Olympia. De rood-zwarte gaan elk weekend in om punten te pakken, wie de tegenstander ook mag zijn. Olympia maakt tegen elke tegenstander goede kansen. 

De Goudsen speelde afgelopen weekend hun eerste gelijkspel van de competitie. Een punt tegen de nummer twee mag gezien worden als een goed resultaat. Ook trainer Danny Mulder was het daar mee eens: “ik denk dat beide trainers tevreden waren dat we met een punt het veld afliepen. Wij hadden de drie punten kunnen pakken, maar zij hadden ook mogelijkheden om dat te doen. Al met al ben ik dus wel tevreden.”

Ondertussen staat het komende weekend in het teken van de laatste wedstrijd voor de winterstop. Maar dat betekent niet dat Olympia rustig aan kan doen. Ze mogen tegen VUC, de nummer elf van de competitie. VUC staat dan wel elfde, maar verliezen doen ze vaak maar met een doelpuntje verschil. Geen reden dus voor onderschatting bij de ploeg van Mulder. Mocht Olympia winnen kan het zeven punten los komen van de onderste regione. “Ik weet niet veel van VUC, ik weet dat er wat spelers gestopt en gekomen zijn en dat ze vorig jaar tweede zijn geëindigd. We moeten gewoon op onszelf letten en de focus leggen op ons eigen team,” aldus Mulder. 

Olympia speelt zondag thuis tegen VUC om 14:00 uur. 

De Jodan Boys

Jodan Boys – De reeks van vier winsten op rij wil Jodan Boys maar al te graag voortzetten en vergroten naar vijf winsten op rij. De vorm waarin Jodan Boys zit is uitmuntend en met een zevende plek in de competitie doen ze voor geen enkele club onder. 

Na de vloek tegen Spijkenisse te verbreken, kan van Steensel opgelucht ademhalen. “Het verschil was dat wij meer kansen creëerden dan Spijkenisse. In het veldspel was Spijkenisse gelijkwaardig, alleen ze creëerden te weinig kansen om te winnen,” blikt van Steensel terug. Wederom heeft Jodan Boys dus verdiend gewonnen en kunnen ze kijken naar de komende wedstrijd: de mini-derby tegen ARC. 

Jodan Boys speelt komend weekend de mini-derby in en tegen het Alphense ARC. ARC staat maar een punt achter Jodan Boys en kent net als de Goudsen een hele goede fase, waarin het weinig verliest. Voor de topclub uit Gouda belooft het een lastige strijd te worden; ARC heeft afgelopen anderhalf jaar nog maar twee keer in eigen huis verloren. “We kunnen onze borst nat maken, dus wij gaan zeker niet even winnen daar,” sprak trainer Leen van Steensel. “We hebben nu veel gewonnen, dus we gaan daar ook met een wat beter gevoel heen. Ik denk dat ARC iets meer in het voordeel is, ook omdat ze thuis spelen, maar als wij boven onszelf uitstijgen en als ARC een mindere dag heeft, kunnen we zeker weten winnen,” aldus van Steensel.

Jodan Boys speelt zaterdag in Alphen tegen ARC om 14:30 uur.

Sv DONK

DONK – Ook voor DONK is het nog geen tijd om al met hun hoofd in de winterstop te zitten. Na de overwinning op ESTO moet het nog een keer alles geven om het ONA moeilijk te kunnen maken. De koploper met indrukwekkende cijfers.

Van Zoest was zeer te spreken over de wedstrijd tegen ESTO: “De eerste tien minuten kwamen we 1-0 achter, maar binnen twee minuten maakte we twee doelpunten en dat scheelde heel veel. Uiteindelijk hadden wij voetballend gezien meer in onze mars en ESTO was aanvallend ver onder de maat,” vertelt trainer Pieter van Zoest. Met negen punten uit drie wedstrijden kan DONK nu gaan kijken naar de koploper, ONA.

De nummer twee tot vier staat maar vier punten bij elkaar vandaan en alleen ONA lijkt onaantastbaar met zeven punten los van de concurrentie. De nummer een tegen de nummer vijf en de grote derby van de stad. “ONA blijft alleen maar winnen en wij kunnen er gewoon onbevangen ingaan dus dat is fijn. Mocht het niet lukken is er ook geen man over boord,” vertelt van Zoest. “Het beste wat wij kunnen doen, is vooruit voetballen. Zo kunnen wij het ONA moeilijk maken,” gaat hij verder. Ook dit weekend gaat DONK erin om punten te pakken. “Als blijkt dat wij niet meer dan een punt kunnen pakken, dan moeten we daar tevreden mee zijn. Het ligt aan de situatie,” eindigt van Zoest. 

DONK speelt zondag in Gouda tegen ONA om 14:00 uur.

Voor de nabeschouwing van afgelopen weekend, klik dan op deze LINK

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl