Weekblad deGouda digitaal

Goudse grasvelden: er is weer veel gebeurd dit weekend

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

Olympia – Olympia mocht weer op het eigen vertrouwde veld spelen dit weekend. Spartaan ‘20, de tegenstander van Olympia, beloofde vooraf al een moeilijke tegenstander te worden.

Olympia heeft punten nodig. Verlies zou betekenen dat ze bij de onderste teams terecht zouden komen en dat is niet de plek waar, volgens trainer Danny Mulder, Olympia hoort te staan. Olympia deed zich zondag te kort door zondag te doen wat niet mocht gebeuren; verliezen. Door een 1-2 nederlaag in eigen huis staat Olympia nu elfde van de veertien ploegen in de competitie. Met drie punten uit vier wedstrijden presteert Olympia nog zeer ondermaats. Gelukkig is de competitie nog jong en heeft Olympia nog genoeg kansen om zich te herpakken en punten te halen.

Jodan Boys – Jodan Boys heeft al twee wedstrijden achter elkaar verloren met 2-1. Als we de uitdrukking ‘drie keer scheepsrecht’ mogen geloven zou de wedstrijd van zaterdag 12 oktober moeten resulteren in een overwinning. 

Jodan Boys laat goed voetbal zien, maar weet de laatste tijd niet te winnen. Zo wist Jodan Boys ook zaterdag de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Sterker nog, de ploeg verloor wederom met 1-2 van Achilles Veen. Dit is nu de derde keer op rij dat Jodan Boys met 2-1 verliest. Achilles leek de te kloppen ploeg voor Jodan Boys, maar een overwinning lieten ze na. Het goede en verzorgde spel is er bij Jodan Boys, maar ook voor Jodan Boys geldt dat ze zich moeten belonen voor het goede voetbal. Jodan Boys staat nu elfde met acht punten uit zeven wedstrijden. 

Gouda – Gouda lijkt zijn weg te hebben gevonden in de tweede klasse. Ze presteren best aardig en hebben een hoofddoel: handhaven in de tweede klasse. 

Daarom was winnen weer belangrijk zaterdag 12 oktober. Tegen VVC fc leek dat mogelijk en als Gouda kansen heeft, pakken ze die. Door nipt met 1-0 te winnen van VVC fc, stijgen ze in de ranglijst. Gouda is een middenmoter op het moment en kan dus tevreden zijn met de positie waar ze nu staan. Gouda staat nu zevende met zes punten uit vier wedstrijden. Ze staan nu vier punten achter de koploper, die zaterdag hun eerste punten verspeelde tegen Be Fair. 

DONK – DONK wordt gezien als een geduchte tegenstander voor elke ploeg uit de competitie. Ze kennen ook een goede reeks en zitten in een goede positie. Door tegen VVIJ te winnen, kan DONK de aansluiting met de top vasthouden.

Af en toe winnen, af en toe verliezen en af en toe gelijkspelen. Dat is een beetje het ritme dat DONK heeft in de competitie. Door te winnen, verliezen en gelijk te spelen zou DONK nu dus weer moeten winnen. Dat heeft de ploeg van trainer Pieter van Zoest goed begrepen en wist dus de drie punten te pakken tegen VVIJ: 3-1. Hierdoor gaat DONK vrolijk verder met zijn avontuur in de tweede klasse en lijken er tot zover nog geen wolken aan de lucht te zijn. DONK staat nu vijfde met zeven punten uit vier wedstrijden. Ze staan 3 punten achter de koploper.

ONA – ONA heeft een eerste plek te verdedigen. De enige manier om die eerste plek te behouden is door niet te verliezen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want in de tweede klasse lijkt iedereen aan elkaar gewaagd.

Zo was RVC, de nummer vier, een serieuze tegenstander voor ONA. Eentje waar je rekening mee moet houden. ONA had met deze tegenstander zijn handen vol. Te vol, want ONA verloor de controle en ging met 4-1 hard onderuit tegen de stugge ploeg uit Reeuwijk. Hierdoor komt er een einde aan de winstreeks van de ploeg van trainer Willem Dekker. Door de nederlaag moet ONA zijn eerste plek afstaan aan Antibarbari en moet het ook meteen de tweede plek inleveren bij Excelcior ‘20. ONA staat nu na vier gespeelde wedstrijden op een derde plek met negen punten, eentje minder dan Antibarbari.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl