Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: Gouda in crisis?

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

VV ONA

ONA – Nog steeds staat ONA aan kop in de tweede klasse van de zondagcompetitie. Dit weekend was COAL de uitdager om ONA te verslaan.

Na een zwaar bevochten wedstrijd op de Goudse grasvelden van ONA wist COAL er niet in te slagen om te winnen. Ook COAL was de dupe tegen de Goudsen en ze verloren nipt met 3-2. COAL ging daarom dus met lege handen naar huis en ONA is nog steeds koploper met vier punten voorsprong op de nummer twee.

SV DONK

DONK – Voor DONK zijn het spannende tijden, want de ploeg van Pieter van Zoest zit in een fase waarin ze zich moeten bewijzen aan de middenmoot. Zijn ze goed genoeg om mee te kunnen met de concurrentie? 

Een directe concurrent stond dit weekend op het programma. Excelsior ’20 weet het bijna iedereen in de competitie moeilijk te maken en is voor elk team een serieuze partij. Maar de elf van DONK waren net iets gelukkiger dan Excelsior ’20 na afloop, want de punten bleven in Gouda. DONK won met 1-0 van de club uit Schiedam. Hierdoor staat DONK nu op een mooie vijfde plek in de tweede klasse.

FC Olympia

Olympia – Trainer Danny Mulder lijkt de boel weer op de rit te hebben na de slechte start. Zijn ploeg draait de laatste weken steeds beter en heeft al negen punten gehaald uit de laatste vier wedstrijden. 

Den Hoorn beloofde vooraf al een pittige tegenstander te worden, maar voor Den Hoorn gold hetzelfde. Olympia is niet meer de ploeg waar je even van wint. Dan heb je in deze fase de verkeerde tegenstander voor je. Den Hoorn, die eerst nog een top-5 team was, verloor op de Goudse velden met 5-3 van de Olympianen. Olympia staat nu negende en mag volgende week tegen de nummer twee, die maar zes punten los staat van de rood-zwarte.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Voor deze club is het elke wedstrijd tot het gaatje gaan om punten te behalen. Ga je niet tot het gaatje, dan is de kans op verlies extra groot. Ligt dat aan het team? Eerder aan de competitie, die ongelofelijk sterk is.

De topclub van Gouda mocht afreizen naar Katwijk om daar eventuele punten te behalen. Dan moest er wel resultaat geboekt worden tegen de nummer vijf van de competitie. Maar de ploeg van Leen van Steensel wil natuurlijk niet voor niets naar Katwijk toe. Ze willen winnen en dat is ze gelukt ook. Met een 1-2 overwinning en drie punten op zak gingen de Hoofdklassers weer terug naar Gouda. Jodan Boys staat nu elfde met drie punten achterstand op de nummer vier.

SV Gouda

Gouda – Gouda kent een lastige fase waarin ze moeilijk weten te winnen. In eigen huis kon Gouda een poging doen om te winnen van Alphia om zo hun slechte reeks te doorbreken.

Alphia is de nummer drie van de competitie en is daarom de minste niet. Gouda wist niet genoeg grip te krijgen in de wedstrijd en Alphia bleek scherper te zijn voor de goal dan Gouda. De derde klasser van de zaterdagploeg verloor van de ploeg uit Alphen met 3-1. Het is ondertussen de zesde wedstrijd op rij dat Gouda niet weet te winnen in de competitie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl