Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: Gouda strijdt voor degradatie

Voorbeschouwingen – Week 5, we blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

VV ONA

ONA – ONA leek de titel al bijna binnen te hebben en boven iedereen uit te stijgen, maar niets is wat het lijkt. Ze mogen dan wel eerste staan, maar winnen van de nummer twee, drie en vier deden ze niet.

Zo verloren ze dus van Antibarbari met 1-3 in eigen huis. Het was al snel een besliste zaak, eigenlijk was Antibarbari al vanaf minuut een de beter ploeg. De studentenploeg uit Rotterdam stond al na een paar minuten op een voorsprong en een afgekeurd doelpunt aan de kant van ONA maakte het er niet beter op voor de ploeg van Willem Dekker. Uiteindelijk legde de koploper zich erbij neer dat ze alle directe concurrenten niet wisten te overmeesteren. “Ons spel leek ook nergens meer op. We moeten deze week gewoon weer bij de basis beginnen en normaal gaan voetballen, dan denken we pas aan winnen,” aldus Dekker.

ONA heeft de batterij deze week weer moeten opladen en heeft de focus gelegd op het voetbal. “Alleen maar lange ballen naar voren geven, heeft geen zin en dat moet er nu even uit,” vertelt Dekker lichtelijk geërgerd. “We hebben vier keer verloren, de oefenwedstrijden meegeteld en we zijn daar nu wel klaar mee. We denken er nu ook niet aan om koploper te blijven, maar ook gewoon punten te pakken.” Dat moet dit weekend al gebeuren tegen PVCV, de ploeg waar DONK vorige week nog van won. ONA heeft eerder deze competitie al overtuigend gewonnen van de ploeg uit Vleuten, maar PVCV kan, heeft het al bewezen, elke wedstrijd weer verrassend uit de hoek komen. Daar moet ONA voor waken, want op dit moment zijn ze het meest kwetsbaar in de competitie. Als ONA eventueel weer wint, kan dat voor een boost zorgen. “Mochten we winnen, dan is de kans dat we weer 8 keer op rij winnen weer aanwezig. Dus daar gaan we voor,” eindigt Dekker optimistisch. 

ONA speelt zondag 2 februari een uitwedstrijd tegen PVCV om 14:00 uur.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys blijft in een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Het is niet voor niets dat de nummer tien, Smitshoek, vijf punten achter de nummer drie, AZSV staat. Jodan Boys staat daar middenin.

Voor de topclub uit Gouda was het een belangrijk weekend. Ze mochten het opnemen tegen SC Feyenoord, de amateurclub van het professionele Feyenoord. Voor de ploeg van van Steensel was het geen makkelijke wedstrijd. “We speelden heel goed en konden winnen, maar we wisten niet te scoren,” vertelt van Steensel. Jodan Boys verloor met 3-1 en dat had niet met het slechte voetbal van de Goudsen te maken. “Als je binnen 13 meter van de goal niet binnen de palen schiet, is dat wel heel slordig.” En inderdaad, zonder genoeg doelpunten win je geen wedstrijd.

Dit weekend staat in het teken van revanche. Van Steensel heeft met zijn ploeg nog wat goed te maken met deze tegenstander. Achilles Veen wist in de vorige confrontatie nog te winnen van Jodan Boys, met 2-1. Dat was toen de derde keer op rij dat Jodan Boys met 2-1 verloor. Die tijd is Jodan Boys al gepasseerd, echter vond van Steensel niet dat zijn ploeg toen onder zijn niveau speelde. “Het enige probleem was dat we toe niet scoorden en nu doen we dat veel beter.” De hoofdtrainer is er dus van overtuigd dat ze kunnen winnen van de komende concurrent. “Ik had niet verwacht dat ze nu vijfde zouden staan, het is ook niet echt de beste ploeg die ik ben tegengekomen met mijn ploeg, maargoed het wordt lastig zat.”

Jodan Boys speelt zaterdag 1 februari om 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen Achilles Veen.

SV DONK

DONK – DONK kent ongeveer de beste fase van alle Goudse voetbalclubs. Het wint veel en staat op een mooie derde plek. Om zicht te houden op de top 2 is winst het belangrijkst.

PVCV kon afgelopen weekend niet op tegen het spel van DONK. “Het spel was allemaal niet zo best, maar de kansen die we kregen, maakten we wel af,” blikt van Zoest terug. Het was vooral PVCV dat de bal had, maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. Uiteindelijk trok DONK aan het langste eind en won het met 3-1. Daardoor komt het weer dichterbij de nummer een, ONA, dat verloor van de nummer twee, Antibarbari.

Het komende weekend zou geen moeilijk weekend moeten worden voor de club van hoofdtrainer Pieter van Zoest. Meeuwenplaat, de enalaatste van de competitie, moet proberen wat punten te stelen van de nummer drie. “Thuis wonnen we met 5-2 en daar waren we niet echt onder de indruk van ze. Het had toen ook zomaar 8-2 kunnen worden,” vertelt van Zoest. Maar van Zoest weet ook dat dit de moeilijkste wedstrijden kunnen zijn. “Als ze maar met een doelpunt voor komen te staan, dan gaan ze meteen in de achteruit en dan wordt het een hele lastige wedstrijd,” aldus van Zoest. DONK kijkt nog liever niet naar de concurrentie op dit moment. Antibarbari en ONA moeten, net zoals DONK, tegen wat mindere tegenstanders, dus die zullen waarschijnlijk de winst pakken. Als alles dus loopt zoals het zou moeten lopen, pakt de top 3 gewoon de maximale punten. Maargoed, zoals van Zoest al bijna elke week zegt: “het is een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen, dus het blijft altijd oppassen geblazen tot de laatste minuut van de wedstrijd.”

DONK speelt 2 februari een uitwedstrijd om 14:00 uur tegen Meeuwenplaat.

FC Olympia

Olympia – Olympia blijft moeite hebben met het vinden van een juiste vorm. Het blijkt dat ze in een lastige competitie zitten waarin iedereen een kans heeft. Voor Olympia de zaak om punten te pakken waar dat kan.

De competitie begon vorige week met een wedstrijd tegen een middenmoter. Als Olympia zich wilde bewijzen, had het moeten winnen van DOSKO. En volgens Danny Mulder was dat ook meer dan terecht geweest: “we speelden uitstekend en waren de bovenliggende partij. Maar door een afstandsschot en een ingekopte corner stonden we in de eerste helft al 2-0 achter. Eigenlijk had het toen al 5-0 voor ons kunnen staan.” Na wat aanvallende wissels van Mulder kwam het knap terug tot 2-2, maar er kwam wederom een corner voor DOSKO en Olympia was niet scherp: 3-2. Uiteindelijk was het geloof weg en werd het ook nog 4-2.

Dit weekend moet Olympia zich herpakken tegen ROAC, de nummer negen van de competitie. Daar heeft Olympia nog een appeltje mee te schillen; in de eerste competitiewedstrijd verloor Olympia met 2-0. Ook is het een extra belangrijke wedstrijd, want dit gaat om aanhaken of afhaken met de middenmoot. De druk staat nu dus nog wat meer op de ketel voor de Olympianen. Het verschil met ROAC, dat een plekje hoger staat dan Olympia, is nu vier punten. Als Olympia wint, wordt het verschil nog maar een punt. De frustratie is te merken bij Mulder: “het is eigenlijk ongelofelijk dat we met zulk goed voetbal zo laag staan, zo zonde, maar we hebben nog 39 punten om voor te strijden.” 

Olympia speelt zondag, 2 februari, thuis tegen ROAC om 14:00 uur.

SV Gouda

Gouda – Gouda heeft nog altijd moeite in de derde klasse. Vorige week, de eerste wedstrijd na de winterstop, ging al verloren met 2-0. Daardoor zijn punten extra hard nodig.

Toch vond hoofdtrainer Peter Huisman dat zijn ploeg goed tegenstand had geboden, maar slordig met de kansen om gingen. “Zeker de tweede helft hebben we veel kansen gecreëerd en een treffer had ons een boost kunnen geven. Toch geef ik een compliment naar de spelers die tot de laatste minuut gestreden hebben.” Ondanks dat er weer verloren werd tegen VVSB ziet Huisman dus nog perspectief. Hij is degene die altijd bleef zeggen: “zolang mijn spelers hun taken uitvoeren en met volle overtuiging voetballen, ben ik tevreden. Dan weet ik dat ze er alles aan gedaan hebben en als het dan niet genoeg bleek, dan is dat niet anders,” aldus Huisman.

Komend weekend staat er een pittig duel op het programma voor de Goudsen. Het enige waar Huisman zich zorgen om maakt op het moment, is scoren. “Voetballend zit het wel redelijk goed, maar scoren is gewoon nog niet makkelijk. We hebben goals nodig om geloof te blijven houden,” vertelt hij. Dat TAVV een zware dobber zal worden, is al wel bekend. Daarom blijft Huisman dichtbij zijn ploeg en kijkt hij niet teveel naar de concurrentie. Gouda moet eerst de boel zelf op orde krijgen en daarna pas naar de tegenstander kijken. Gouda zou eventueel nog last kunnen hebben van wat blessureleed; Hageman viel geblesseerd uit en Issam is definitief gestopt wegens zijn studie. Het is gebleken dat Gouda tegen de topploegen niet onder deed, dus het is in ieder geval nog geen gespeelde wedstrijd voor Peter Huisman met zijn Gouda.

Gouda speelt zaterdag 1 februari om 14:30 uur thuis tegen TAVV.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl