Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: iedereen weer van start

Voorbeschouwingen – Week 4, we blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

VV ONA

ONA – De tweedeklasser heeft een hele mooie eerste periode achter de rug met maar twee verloren wedstrijden. Aan hen de taak om het in de nieuwe periode net zo goed te doen als in de eerste periode. 

ONA begon de nieuwe periode met veel tegenslagen. Zo’n vier spelers met blessures en pijntjes en een aanvoerder die waarschijnlijk maanden aan de kant staat, werkt allemaal het niet mee. En dan zijn de twee oefenwedstrijden die beide zwaar verloren waren, nog niet meegeteld. Maar daar maakt trainer Willem Dekker zich niet al te veel zorgen om: “als ik naar het verleden van ONA kijk, weet ik dat we bijna altijd slecht presteren tijdens oefenwedstrijden. In de competitie moet het gebeuren en dan moeten we er staan,” zo staat Dekker erin. Ondanks dat de club uit Korte Akkeren dus geen goede eerste paar weken heeft gehad, denkt Dekker genoeg kansen te hebben. 

En ONA wacht meteen een flinke kraker, Antibarbari, de nummer twee van de competitie. Antibarbari speelt nog steeds indrukwekkende wedstrijden en maakt zijn favorietenrol tot nu toe redelijk waar. Het was van te voren al een ploeg met ambitie en nu moeten ze zich bewijzen tegen de koploper van de tweede klasse. Dekker is niet bang voor een slechte start. “De kracht van ons is dat wij als team heel moeilijk te verslaan zijn. We hebben niet de beste spelers, maar we hebben tot nu toe wel het beste team. Natuurlijk hebben we een paar serieus goede spelers, maar als team zijn we heel erg sterk,” vertelt Dekker. Dat is dus de kracht waar ONA het van moet hebben. Tot nu toe hebben ze het daar bijna altijd al van gehad en ook Antibarbari moet met deze kracht verslagen worden. Of dat gaat lukken, moet nog blijken, maar het vertrouwen is er, net als de motivatie.

ONA speel zondag 26 januari op eigen veld om 14:00 uur tegen Antibarbari. 

SV Gouda

Gouda – Gouda kampt met meerdere problemen. Het is dan wel gepromoveerd naar de derde klasse, maar het heeft het enorm zwaar en winnen is geen vanzelfsprekendheid. Hopelijk heeft de winterstop voor een ommekeer gezorgd bij de club.

Trainer Peter Huisman was tevreden met de voorbereiden van zijn ploeg en kijkt weer optimistisch naar de tweede en laatste periode. Peter Huisman verlaat dit seizoen de club wegens zijn eigen ‘beweegredenen’. Hij stapte op eigen initiatief naar het bestuur om te melden dat hij niet langer bij de club als hoofdtrainer werkzaam kon blijven. Een echte reden kon hij daarvoor niet geven: “ik heb zo mijn beweegredenen en de club weet daarvan, net als de spelers. Ze begrijpen mijn keuze en het enige wat ons te doen staat, is zo goed mogelijk presteren in de nieuwe periode,” aldus Huisman, die er niet meer dan dat over kwijt wilde. 

De nieuwe periode wordt geopend door een wedstrijd tegen VVSB te spelen, de nummer zes van de zaterdagcompetitie. Gouda hangt aan een zijde draadje en staat slechts twaalfde. Het enige waar Gouda last van heeft, is dat er een speler weg is bij de club. “Wegens studie kon hij niet genoeg op de trainingen komen en werd het niet haalbaar meer om goed samen te werken. Het is erg jammer, want vorig seizoen was hij goed voor 24 goals, maar het is niet anders,” vertelt Huisman. Tegenstander VVSB heeft heeft nog maar drie keer verloren, maar Huisman ziet de mogelijkheden. Huisman: “We benaderen iedere tegenstander hetzelfde en we weten wat we kunnen. In de competitie heb ik al gezien dat we van veel meer clubs hadden kunnen winnen dan dat we gedaan hebben.” Het doel van Gouda is natuurlijk om in de derde klasse te blijven en een goede start kan wellicht helpen voor het moraal in het team. Ook Huisman heeft dan een goede afsluiting gehad met het team.

Gouda speelt zaterdag 25 januari op de velden van VVSB om 14:30 uur.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys is vorige week al begonnen met de competitie en wist daar boven zichzelf uit te stijgen. Tegen de koploper spelen, is altijd een uitdaging en maakt het altijd net even extra spannend. Goed spelen, is leuk, maar de wedstrijd winnen, is vele malen leuker…

Dat winnen, is natuurlijk begrepen door Jodan Boys. Door 4-1 de koploper te vernederen, kon hoofdtrainer Leen van Steensel 20 minuten voor het einde al achterover leunen en genieten. “Dat je 20 minuten voor het einde al rustig achterover kan zitten, is ook een lekker gevoel.” Jodan Boys speelde uitermate goed en verdedigend stond het als een huis. Dit keer was het aanvallend ook niet mis; met deze keer wat meer smaken voorin was er wat meer dynamiek en energie, volgens van Steensel en dat zorgde voor veel goede momenten. 2-0 voor komen, gaf al veel vertrouwen. Toen de 2-1 gemaakt werd, door een penalty, werd het al wat spannender. Maar niet lang daarna kreeg Jodan Boys een penalty: 3-1. “Toen was het wel gespeeld en we maakten ook nog de 4-1, geweldig resultaat dus,” blik van Steensel terug. 

De komende tegenstander van de topclub uit Gouda is SC Feyenoord. SC Feyenoord is de amateurversie van het professionele Feyenoord. Zij staan zesde en staan dus een plek hoger dan Jodan Boys. Zij waren de eerste tegenstander van Jodan Boys in de competitie, maar vergeten doet van Steensel niet: “ik herinner hen nog als de best voetballende ploeg van de competitie. Ik vond dat ze voetballend heel sterk waren, maar wij verdedigden heel goed. Uiteindelijk counterden we ze eruit en wonnen we, maar ik was wel onder de indruk van ze.” Jodan Boys kent een ongekende fase, waarin het vijf keer al won uit zes wedstrijden. Het vertrouwen is dus zeer aanwezig bij de club. De wedstrijd draait ook om de ranglijst. Mocht Jodan Boys winnen, stijgen ze sowieso een plek en staan ze zesde, een fantastische prestatie. Daar komt ook nog eens bij, dat de nummer een tot vier tegen elkaar moeten spelen, waardoor Jodan Boys dus sowieso kan inlopen op de concurrentie. 

Jodan Boys speelt zaterdag 25 januari uit tegen SC Feyenoord om 15:00 uur.

SV DONK

DONK – DONK staat verrassend derde in de competitie en is met een lekker gevoel de winterstop ingegaan. De nieuwe periode staat voor de deur en voor hen dus weer nieuwe ronden, nieuwe kansen.

De club van van Zoest heeft een uitstekende voorbereiding gehad. 2 januari zijn ze begonnen met trainen en 11 januari hebben ze een trainingskamp gehad in Groningen. Tijdens de oefenwedstrijden hebben ze goede resultaten laten zien; 10-1 gewonnen van Aarlanderveen, gewonnen van RKDEO en gelijk gespeeld tegen Be Fair. Het vertrouwen is er en de sfeer is goed in het kamp van DONK. Daarom zijn de vooruitzichten op de komende tegenstander PVCV zeer goed.

Van Zoest: “wij hebben nog maar 8 punten nodig en dan zijn we safe. Het doel is om ons te handhaven en dat ziet er tot nu toe nog heel goed uit. De kans dat we nu nog degraderen is minimaal en daar zijn we heel erg tevreden mee moet ik zeggen.” Van Zoest maakt zich over de competitie dus weinig zorgen, maar winnen tegen PVCV is nog geen makkelijke klus. De ploeg uit Vleuten weet soms te verrassen en is een stugge ploeg, maar van Zoest is ervan overtuigd dat als zijn ploeg hun eigen niveau haalt, dat ze gewoon moeten winnen. “En als we dan even niet onze dag hebben, nouja, dan is dat zo. We kunnen niet altijd boven onszelf uitstijgen,” vertelt van Zoest cooltjes. Hij lijkt zich dus geen enkele zorgen te maken en is volledig in rust en kalmte. Misschien is dat ook wel de kracht van DONK en is dat de reden dat ze het tot nu toe ook zo goed doen. Maar eerst even afrekenen met PVCV.

DONK speelt zondag 26 januari om 14:00 uur thuis tegen PVCV.

FC Olympia

Olympia – (volgt later)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl