Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: Olympia pakt belangrijke punten

Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. een uiteindelijke winst, verlies of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

VV ONA

ONA – ONA speelt om de koppositie. Het staat nog maar drie punten voor de nummer twee, Antibarbari.

Willem Dekker kent geen makkelijke fase met zijn ploeg. We kunnen wel zeggen dat ONA zijn slechtste paar resultaten heeft laten zien de afgelopen weken. Tegen PVCV moesten ze zich herpakken en als ze verloren, zou hun eerste plek in gevaar komen. Maar ploeg uit de Gerard Leeustraat wist hun hoofd boven water te houden en won met 3-1. Hierdoor staan ze nog steeds op de eerste plek.

SV DONK

DONK – Voor DONK zijn er weinig zorgen op het moment. Het staat op een mooie derde plek en presteert boven verwachtingen.

De tegenstander zou op papier een eitje moeten zijn voor DONK. Meeuwenplaat werd in de vorige wedstrijd met 5-2 verslagen en was geen partij voor de ploeg van van Zoest. Maar van Zoest wist ook dat deze wedstrijden ook heel lastig zouden kunnen worden. De nummer 13 van de competitie wist DONK te verrassen en wist gelijk te spelen tegen het goed spelende DONK. Waar van Zoest bang voor was, is gebeurd. DONK staat nog steeds derde met vier punten achterstand op de nummer twee en zeven punten achterstand op de koploper, ONA.

FC Olympia

Olympia – Dat de resultaten van Olympia schommelen, is een feit. Maar dat Olympia goed voetbal laat zien, is ook een feit. Het enige waar het bij Olympia aan ontbreekt, zijn de punten.

Olympia staat tiende en vier punten achter de nummer negen, ROAC. Daar had Olympia wat goed mee te maken. Verlies zou betekenen dat Olympia op zeven punten achterstand zou komen en dan zou aansluiting op de middenmoot vergeten kunnen worden. Maar de ploeg van Danny Mulder liet zich gelden door 2-1 te winnen en daardoor het verschil te laten verkleinen naar een punt. Ook staan ze nu vijf punten los van de nummer tien.

De Jodan Boys

Jodan Boys – De Goudse topclub had dit weekend de mogelijkheid om revanche te nemen op zijn tegenstander.

Achilles Veen won de vorige wedstrijd met 2-1 van de hoofdklasser uit Gouda. Sowieso heeft Achilles Veen in de laatste 12 wedstrijd tegen Jodan Boys geen enkele keer verloren. Een extra grote klus dus voor hoofdtrainer Leen van Steensel. Ook dit weekend lukte het Jodan Boys niet langszij te komen. Door 2-2 te spelen, eindigde dit duel in een dodelijk gelijkspel. Jodan Boys staat voor alsnog negende en heeft volgende week de kans om uit te lopen op de concurrentie, door het op te nemen tegen de nummer elf.

SV Gouda

Gouda – Gouda vecht tegen degradatie. En als je dan tegen de koploper moet, weet je dat je je borst nat kan maken.

TAVV is een grote favoriet om de competitie te winnen. En Gouda is een grote kanshebber om te degraderen. Om dat te voorkomen, zijn er punten nodig voor trainer Huisman met zijn ploeg. Maar de tweede klasser van de zaterdagcompetitie wist de koploper niet te verrassen en TAVV lièt zich niet verrassen. Gouda verloor met 2-0 en staat nu officieel op de laatste plek. Deze kunnen ze volgende week weer verlaten door van VVC fc te winnen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl