Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: Olympia vindt vorm terug

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

VV Olympia

OlympiaOlympia is bezig met zijn vorm terugvinden. Het kent nog steeds een moeilijke fase en in bijna geen enkele wedstrijd zijn ze zeker van punten. Het is vechten in elke wedstrijd, tot het eind aan toe.

Dit weekend moest Olympia tegen Hillegersberg. Hillegersberg stond een plek boven Olympia en daarom was het een belangrijk moment voor Olympia om te winnen. Mochten ze winnen, zouden ze sowieso een plekje stijgen. Maar door ruim te winnen (1-5), is Olympia een plek gestegen in de competitie. Olympia staat nu twaalfde, maar heeft maar zes punten minder dan de nummer vijf in de competitie.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys zit de laatste tijd een beetje in dezelfde situatie als Olympia. Het heeft moeite om alle wedstrijden naar zich toe te trekken en om de wedstrijd ook nog winnend af te sluiten. Ook Jodan Boys moest dit weekend tegen een ploeg dat haalbaar leek voor Jodan Boys.

Maar ondanks de hoge verwachtingen van trainer Leen van Steensel, stelde Jodan Boys teleur. Door 4-0 te verliezen van Zwaluwen heeft Jodan Boys zijn eerste fikse nederlaag geleden. Dit is nu de tweede wedstrijd in de competitie dat Jodan Boys niet weet te scoren en de vierde keer deze competitie dat ze verliezen.

SV Gouda

Gouda – Gouda speelde dit weekend voor de derde keer tegen de koploper van de competitie. Na Aarlanderveen (0-0) en TAVV (5-1) wilde Gouda een keer winnen van een topploeg uit de competitie.

Tegen Sporting Leiden winnen is niet van zelfsprekend. De ploeg uit Leiden heeft namelijk nog geen enkele keer verloren in de competitie. Gouda zou daarom dus voor een primeur kunnen zorgen. Maar het bleek niet aan Gouda te zijn om voor dit primeurtje te zorgen. Door gelijk te spelen (0-0) heeft Gouda de afgelopen maand een pittige periode achter de rug. Nu is het tijd voor Gouda om tegen de mindere ploegen te spelen en wat meer punten te pakken.

SV DONK

DONK – Door drie keer te winnen, een keer gelijk te spelen en drie keer te verliezen is DONK nog bezig aan een matige periode. Dat vindt ook trainer Pieter van Zoest; DONK krijgt teveel doelpunten tegen en zijn ploeg is nog niet stabiel genoeg.

DONK moest zich bewijzen in een mini-derby tegen Groeneweg. Groeneweg is gedegradeerd uit de eerste klasse en wil maar al te graag terug naar de eerste klasse. Maar dan moeten ze beter presteren en winnen van DONK. Dat DONK dus een uitdagende pot zou krijgen, was wel duidelijk. Maar DONK bleek geen partij voor Groeneweg. DONK kon niets inbrengen en verloor met 6-1 in Zevenhuizen. DONK is nu gezakt naar de zevende plek.

VV ONA

ONA – ONA moest dit weekend tegen Meeuwenplaat. DONK had daar vorige week met 5-2 van gewonnen, dus voor ONA zou dit uiteraard een ‘eitje’ moeten zijn. Koploper ONA moest winnen om koploper te blijven.

Een eitje, dat zou het moeten worden. Meeuwenplaat staat een na laatste en daarom waren voor ONA de drie punten bijna een verplichting. Toch blijkt al dat in deze competitie iedereen van elkaar kan verliezen. Het gevaar is daarom nooit geweken. Die boodschap heeft ONA goed binnengekregen en ze waren daarom scherp genoeg om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Door 1-2 te winnen, staat ONA nog steeds eerste in de competitie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl