Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: ONA pakt periodetitel

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

VV ONA

ONA – ONA lijkt geen angst te kennen in deze competitie en is dè kloppen ploeg op het moment. Dit weekend moesten ze tegen het sterke Groeneweg.

Het was een spannend weekend voor ONA, want als zij wonnen en RVC, de nummer twee, zou verliezen, dan zou ONA de periodetitel pakken. ONA deed wat het moest doen tegen Groeneweg en won met 2-0 van de ploeg uit Zevenhuizen. Toen was het kijken naar de uitslag van RVC. Had RVC verloren? Het hoge woord was eruit, RVC had in Vleuten tegen PVCV met 4-3 verloren! Voor ONA genoeg reden om een feestje te vieren. De periodetitel is binnen!

VV Olympia

Olympia – Olympia moest dit weekend tegen Rood-Wit. Mochten zij winnen, dan zou Olympia sowieso een plek stijgen in de competitie. Iets wat de ploeg uit Gouda maar al te graag wil.

Trainer Danny Mulder was er van overtuigd dat zijn ploeg zou gaan winnen. Hij had dus iets te bewijzen en moest overtuigen. En door een 3-0 overwinning in eigen huis heeft Olympia zich absoluut bewezen. Ook is het nu gestegen in de ranglijst, Olympia staat nu negende.

SV DONK

DONK – DONK mist consistentie de laatste weken. DONK is een ploeg dat van iedereen kan winnen, maar ook een ploeg dat van iedereen kan verliezen. En daar moeten ze van af.

Daarom moest DONK zien te winnen van VFC, de ploeg uit Vlaardingen. VFC is vergelijkbaar met DONK en kan net als DONK van iedereen winnen en verliezen. De club mist ook daar wat consistentie. Het beloofde daarom een boeiende wedstrijd te worden. Maar de aanhouder wint en VFC trok aan het langste eind. Met een nipte 2-1 overwinning op de Gouwenaars is DONK weer een plek gezakt naar de negende positie.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys kent een moeilijke fase in een moeilijke competitie. Elke ploeg maakt kans tegen de club uit Gouda. Zo maakte ook s-Gravenzande kans tegen de zaterdagclub.

Jodan Boys stond bekend om het goede verdedigen, het moeilijke scoren en het mooie voetbal. Het moeilijke scoren bleek al eerder een pijnpunt bij Jodan Boys, het mooie voetbal wil soms ook niet altijd meer lukken en de laatste tijd laat de verdediging ook wat meer steekjes vallen. Met die kennis ging ook s-Gravenzande de wedstrijd in en daar wisten ze van te profiteren; Jodan Boys verloor met 2-0 en staat nu twaalfde.

SV Gouda

Gouda – Gouda heeft de zware clubs, zoals Sporting Leiden, Aarlanderveen en TAVV achter de rug. Nu was het aan Gouda om tegen CVC Reeuwijk weer punten te pakken.

Trainer Huisman pompte energie en vertrouwen uit de resultaten tegen deze top en ging met volle moed naar de Goudse voetbalclub om de drie punten in Gouda te houden. Helaas voor Gouda bleek CVC Reeuwijk goede benen te hebben daarom wisten ze te winnen met 3-2. De punten bleven dus niet in Gouda, maar gingen mee naar Reeuwijk.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl