Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: ONA weer koploper

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

Olympia – Olympia moet presteren. En snel, want ze staan nu op de een na laatste plek en dat is zoals we dat noemen ‘de dangerzone’. Dat winnen is dus niet vanzelfsprekend voor Olympia. En al helemaal niet als je tegen de koploper moet.

Om uit die ‘dangerzone’ te komen, moest er gewonnen worden. Uiteindelijk moet er natuurlijk altijd gewonnen worden, maar voor Olympia mocht er wel een uitroepteken achter. Maar als je tegen koploper DHC moet spelen, dat nog geen een tegendoelpunt heeft gehad dit seizoen, weet je dat het een hele lastige klus wordt. Zo werd het voor Olympia iets meer dan lastig en wisten ze ook deze wedstrijd niet te winnen. Ze gingen strijdend ten onder met 2-1. Zo hebben ze wel DHC’s eerste tegendoelpunten weten te bezorgen.

Jodan Boys – Jodan Boys heeft natuurlijk extra energie gekregen van de gewonnen bekerwedstrijd en moest dit weekend tegen Rijsoord, een ploeg die net als Jodan Boys zijn draai nog niet weet te vinden in de competitie.

En die extra procenten bleken achteraf hard nodig, want ze wisten nipt te winnen van Rijsoord: 2-1. Dat is goed voor de ploeg van van Steensel, want een verlies had ze steeds dieper in de put gebracht. Door deze overwinning op Rijsoord staat Jodan Boys nu op de negende positie. Het enige wat nog mist bij Jodan Boys is een wat ruimere overwinning, want die hebben ze nog niet echt gehad deze competitie. Maargoed, dat zijn zorgen voor volgende week.

Gouda – Gouda wordt getest deze weken, omdat ze elke week tegen de koploper moeten spelen. Vorige week wisten ze een mooi gelijkspel neer te zetten tegen de koploper van vorige week, Aarlanderveen. Dit weekend moesten ze tegen de nieuwe koploper: TAVV.

Voor Gouda is dit een ultieme periode om te kijken in hoeverre ze met de top mee kunnen. Ze zijn natuurlijk gepromoveerd uit de vierde klasse, dus het is niet geheel logisch als ze de topploegen uit de derde klasse weg weten te spelen, maar waarom ook niet..? Maar Gouda is nog niet zover om het iedereen even moeilijk te maken. TAVV was duidelijk een maatje te groot voor de promovendus; Gouda verloor met 5-1.

DONK – DONK moest dit weekend tegen Meeuwenplaat. Trainer Pieter van Zoest vond dat ze eigenlijk wel drie punten tegen deze ploeg moesten pakken. Alleen dat is in theorie. Op het veld zijn er daden nodig, en geen woorden.

DONK hikt steeds tegen de top aan, maar echt meedraaien lukt nog niet helemaal. Daar is de ploeg nog net niet stabiel genoeg voor. DONK is een beetje ‘best of the rest’ op het moment. Helemaal niets mis mee, want alsnog vindt van Zoest dat DONK thuis hoort in de tweede klasse. Maar om best of the rest te blijven, is een overwinning meer dan welkom. Ondanks twee tegendoelpunten wist DONK wel te winnen met 5-2 en daarom is DONK wederom ‘best of the rest’. DONK staat na zes wedstrijden op de vierde plaats.

ONA – ONA heeft hetzelfde team als vorig seizoen, maar lijkt helemaal te swingen en de sfeer in de groep is goed. Een goede start is het halve werk en ONA doet al bijna meer dan het halve werk; ze hebben al bijna de helft van de punten van vorig jaar bij elkaar gespeeld.

Deze wedstrijd gingen ze daarom ook met veel fanatisme in om mee te draaien met Antibarbari, de koploper. Maar met de kennis dat Antibarbari verloren heeft van RVC kan ONA de koppositie overnemen. Dan moet er wel gewonnen worden van IJsselmonde. Geen probleem leek dat voor ONA. Door zakelijk 2-0 te winnen, nemen ze de koppositie weer over van Antibarbari.

Voor de voorbeschouwingen van deze wedstrijden, klik op deze LINK

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl