Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: slecht weekend voor Gouda

Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. een uiteindelijke winst, verlies of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

VV ONA

ONA – Voor ONA stond er meteen een zware tegenstander op het programma. Ze hadden al een matige voorbereiding op de nieuwe periode, maar nu moesten de spelers van Willem Dekker er staan.

Antibarbari, de nummer twee, is in de achtervolging om ONA in te halen. De ploeg uit Rotterdam moest winnen om het verschil naar drie punten te halen. Of het door de slechte voorbereiding komt, is nog de vraag, maar ONA wist Antibarbari niet te overmeesteren en het verloor met 1-3 tegen de nummer twee. Dat betekent dat ONA nu nog wel eerste staat, maar de voorsprong is flink geslonken. Met twee verliesbeurten op rij, is het nog de vraag hoelang ONA dit vol kan houden.

SV DONK

DONK – We weten dat DONK in een goede fase zit. Het scoort veel en krijgt steeds minder doelpunten tegen, maar hoe goed komen ze uit de winterstop?

Om die vraag te beantwoorden, moest de wedstrijd tegen PVCV gespeeld worden. DONK is een grote concurrent van koploper ONA en moet eigenlijk winnen om in het spoor te blijven van de top 2. Van Zoest was al heel blij met de goede voorbereiding en dat werd beloond. PVCV werd verslagen met 3-1. Daardoor staat de club van van Zoest nog maar vijf punten achter ONA.

FC Olympia

Olympia – De vorm van Olympia blijft nog een groot vraagteken deze competitie. Het schommelt wat heen en weer en het hoopt wat meer vastigheid te krijgen.

Om de eerste wedstrijd in de nieuwe periode te openen, was DOSKO een goede en fijne tegenstander. Net als Olympia staat DOSKO een beetje in de middenmoot. Maar Olympia blijft moeite hebben met het vinden van een goede vorm en verloor met 4-2. Hierdoor staan ze nu tiende in de competitie.

De Jodan Boys

Jodan Boys – De topclub uit Gouda kende een mooie start en wil die lijn maar al te graag voortzetten. Maar dat is niet zo makkelijk als je tegen de best voetballende ploeg uit de competitie moet.

Dat is namelijk hoe hoofdtrainer Leen van Steensel er naar keek. “In mijn ogen zijn zij de best voetballende ploeg van de competitie, dus het wordt een zware klus,” aldus van Steensel. Die klus bleek dus ook iets te zwaar voor de Goudsen. SC Feyenoord, de amateurclub van het professionele Feyenoord, won met 3-1 van Jodan Boys. Hierdoor verspeelt Jodan Boys belangrijke punten en zijn ze naar de negende positie gezakt.

SV Gouda

Gouda – Het gepromoveerde Gouda heeft moeite met het nieuwe, hogere niveau van de tweede klasse. Daarom is het elke wedstrijd hard strijden voor de punten.

De nieuwe periode werd geopend tegen de nummer zes van de competitie, VVSB. Zij konden goede zaken doen in de stand, mochten ze winnen. Ook Gouda speelt elke wedstrijd om belangrijke punten om degradatie te voorkomen. Maar ook VVSB bleek een maatje te groot voor de ploeg van trainer Peter Huisman. Gouda verloor met 2-0 en staat nu twaalfde in de competitie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl