Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: storm Ciara op bezoek

Voorbeschouwingen – Week 6, we blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

VV ONA

ONA – De kunst om een eerste plek te verdedigen, blijkt nog niet zo makkelijk. Zo’n drie directe concurrenten die jagen op een overname is waar ONA mee bokst. Daarom is elke overwinning zeer welkom voor de koploper.

Vorige week pakte ONA de draad weer op door tegen PVCV te winnen, de ploeg uit Vleuten. PVCV is geen directe concurrent van ONA en staat ergens in de middenmoot. Maar het bleek een gevaarlijke ploeg. Echter was ONA goed voorbereid: “we speelden uitstekend en we hebben echt goed spel laten zien, dus ik ben zeer tevreden,” vertelt trainer Willem Dekker uitgelaten. ONA lijkt weer terug in de comfortzone en heeft het vertrouwen weer terug. Ook Dekker kan weer opgelucht ademhalen. 

Dit weekend zou een eitje moeten worden voor ONA. Ze mogen tegen Xerxes, de ploeg die de laatste plek bezit. In de vorige ontmoeting tussen die twee won ONA overtuigend met 6-2. Maar het weer kan ook volgens Dekker een belangrijke rol spelen: “er komt een storm éh, dus we zijn gewaarschuwd. Je ziet het ook bij wedstrijden zoals Ajax-Groningen. Het kan soms gewoon heel lastig zijn tegen de onderste ploegen”. Maar Dekker kijkt ook naar de directe concurrenten DONK, RVC en Antibarbari. “Ik denk niet dat Antibarbari zal winnen van Excelsior ‘20. En DONK moet tegen RVC, dus wij gaan sowieso uitlopen als we winnen.” Zo optimistisch is Dekker dus. En hopelijk zal hij gelijk hebben. 

ONA speelt zondag 9 februari thuis om 14:00 uur tegen Xerxes.

SV DONK

DONK – De derde plaats lijkt DONK goed te staan. Een plek waar ze uiteraard meer dan tevreden mee zijn. Daarom is er ook geen reden tot paniek bij de ploeg van Pieter van Zoest.

Vorige week verloor DONK twee kostbare punten. Door gelijk te spelen tegen Meeuwenplaat was gebeurd waar van Zoest bang voor was. Een 1-1 gelijkspel is natuurlijk een uitslag waar van Zoest van baalde: “ze stonden ongeveer met 7 man zowat in hun eigen zestien en wij konden er simpelweg niet doorheen voetballen. Toen scoorde zij een gekke goal via een corner en stonden we ook nog eens 1-0 achter. Uiteindelijk maakten we uit het niets de gelijkmaker.”

Komend weekend hoopt DONK de wedstrijd tegen RVC te spelen. Volgens van Zoest een zeer stugge ploeg. “het is een ploeg de de zaakjes wel op orde lijkt te hebben. Ze hebben een aanvaller in het team van buitencategorie die gewoon in z’n eentje het verschil kan maken. Daar moeten we wel voor uitkijken.” Van Zoest blikte nog even terug naar de vorige ontmoeting met RVC waar het toen verloor. “Ik weet nog dat ze verdedigend best goed waren en aanvallend ook niet mis. Maargoed, je weet dat RVC een ploeg is die tot de laatste minuut vecht, dus het wordt een mooie en leuke wedstrijd, denk ik,” aldus van Zoest.

DONK speelt zondag 9 februari om 14:00 uur thuis tegen RVC.

FC Olympia

Olympia – De laatste keer dat Olympia twee keer op rij won in de competitie is al 13 weken geleden. Op papier zou het dus geen gewoonte zijn dat Olympia de komende wedstrijd weer wint. Maar deze competitie loopt soms al raar genoeg, is al gebleken.

Vorige week heeft Olympia belangrijke punten gepakt door van de nummer negen ROAC te winnen. Dankzij de goede zaken, staat Olympia nog maar een puntje achter ROAC. Trainer Danny Mulder: “We speelden ROAC echt van het kastje naar de muur. In de tweede helft waren we alleen maar aan het aanvallen. Het is wel een wonder dat het maar 2-1 werd, maar de winst is het belangrijkst.” Volgens Mulder was dit een volledig terechte overwinning, zonder daar verder nog iets aan toe te voegen.

Zondag wordt wederom een belangrijke pot voor de Olympianen. Rood-Wit, de nummer elf, staat op de kalender. Daar heeft Olympia goede herinneringen aan; dat was de tweede wedstrijd op rij dat Olympia won. En tegelijkertijd ook de enige keer dat Olympia twee keer op rij won in de competitie. Dit weekend kan het dus opnieuw voor een tweede keer op rij winnen en dat opnieuw tegen Rood-Wit. Mulder: ik weet nog dat er een paar individuele goede spelers tussen zaten. Verder denk ik dat het weer een belangrijke rol gaat spelen. Het gaat volgens mij best waaien en regenen, dus het wordt een echte vechtwedstrijd. We spelen ook nog eens op gras, dus we moeten ook maar afwachten op de wedstrijd doorgaat. Maar daar ga ik wel van uit.” Mocht Olympia winnen, kan het een plek stijgen en komt het acht punten voor op Rood-Wit. 

Olympia speelt zondag 9 februari uit tegen Rood-Wit om 14:00 uur. 

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys bezit op het moment de negende plaats in de hoofdklasse van de zaterdagcompetitie. Lukt het ze om uit te lopen op de concurrentie? 

Achilles Veen had vorige week weinig in te brengen tegen Jodan Boys. Het enige wat ze brachten, waren twee doelpunten. En dat was genoeg om een puntje te stelen van de Goudsen. “We hadden enorm veel kansen, maar het zat niet mee. We kregen ook nog een penalty tegen en dat was voor het moraal ook niet helemaal lekker. Ik ben wel heel tevreden over de wedstrijd en had na afloop weinig negatiefs te melden. Het enige was dat we de wedstrijd niet wonnen,” aldus van Steensel.

Komend weekend is een speciaal onder onsje voor van Steensel, Capelle. De ploeg waar van Steensel de laatste twee jaren als voetballer doorbracht. Er zitten nog veel bekende gezichten bij. “Zelfs nog een paar oud-ploeggenootjes van me spelen daar nu nog steeds, dus dat is wel heel erg leuk. Maar morgen gun ik ze helemaal niks,” vertel van Steensel gretig. De vorm van Jodan Boys zit wel goed en daarom zijn er weinig zorgen bij de topclub uit Gouda. Bij winst kan het aansluiting vinden op de top 6. Maar een verlies kan niet uitgesloten worden. “We kijken altijd met een schuin oog naar de nacompetitie, alleen ik kijk het liefst naar boven en daar zijn punten voor nodig,” sluit van Steensel af. 

Zaterdag 8 februari speelt Jodan Boys uit tegen Capelle om 14:30 uur.

SV Gouda

Gouda – Gouda zit vooral in de knoop met zichzelf. Het goede voetbal is er, merken ook de tegenstanders, maar het scorend vermogen wordt zeer gemist. Daardoor staat Gouda op een treurige laatste plek.

Vorige week tegen TAVV was een goede wedstrijd van Gouda. Het speelde mooi en verzorgd voetbal en deed niet onder voor de koploper, maar de wedstrijd kreeg een andere sfeer toen Gouda een, volgens trainer Huisman onterecht, rode kaart kreeg. “Mijn speler won een duel en daar nam een speler van TAVV wraak op door hem flink op de enkels onderuit te halen. Uit boosheid stond mijn speler meteen op en blijkbaar zou hij hem geraakt hebben, maar dat was nooit opzettelijk,” aldus Huisman. De tegenstander kreeg geel, Gouda rood. Tot de 70e minuut was het nog spannend, maar daarna brak de defensie van het team van Huisman ineen. 

Hierdoor staat Gouda op een laatste plek. Tegen alle verwachtingen in, want ook de trainer van TAVV was verrast dat Gouda zo laag staat. “Er wordt gewoon goed gespeeld door ons, maar we missen te veel kansen,” vertelt Huisman. Dat kan wellicht komen door het vertrekt van een belangrijke speler van Gouda, die vorig seizoen 24 keer wist te scoren. Huisman: “Er is een reden waarom hij altijd speelde en andere niet, maar we moeten het nu zonder hem doen.” Komend weekend moet Gouda het opnemen tegen VVC fc, de ena laatste van de competitie. “Ik had verwacht dat zij wel middenmoot zouden spelen. Ik vond ze een best degelijke ploeg hebben, maarja dat hebben wij ook,” aldus Huisman. De sfeer is nog goed bij de Gouwenaren en er wordt nog steeds zeer fanatiek getraind. Misschien dat dat dit weekend kan gaan zorgen voor 3 punten aan de kant van Huisman en zijn ploeg.

Zaterdag 8 februari speelt Gouda thuis tegen VVC fc om 14:30 uur. 

Lees dit bericht voor meer voetbalnieuws

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl