Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Voorbeschouwingen – Week 44, We blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

ONA – ONA stijgt boven zichzelf uit. Het hoeft nog maar twee keer te winnen en ze hebben evenveel gewonnen als vorig seizoen. Uitstekend nieuws dus. Om de zesde overwinning in de wacht te slepen, moeten ze afrekenen met Meeuwenplaat. 

ONA wist vorige week met 2-0 te winnen tegen IJsselmonde, alleen die wedstrijd had volgens trainer Willem Dekker ook anders kunnen aflopen. Zijn team wist door twee dode-spel-momenten de wedstrijd te bepalen en daardoor de koppositie over te nemen van Antibarbari. Dekker was daarom ook uitzinnig: “Ja, fantastisch dit,” zei hij uitgelaten.

Het enige wat ONA nu te doen staat, is deze plek zo lang mogelijk zien te verdedigen. Antibarbari en RVC, de nummer twee en drie, moeten tegen zwakke tegenstanders en Dekker gaat er dus ook vanuit dat zij zullen winnen. “Daarom moeten wij ook gewoon winnen en zo lang mogelijk onze plek verdedigen.” ONA moet dat doen tegen Meeuwenplaat, een ploeg die veel moeite heeft om zich in de tweede klasse te handhaven. Meeuwenplaat zou een te kloppen ploegen moeten zijn voor ONA en eigenlijk moeten er gewoon drie punten gepakt worden. Eigenlijk had Dekker maar een ding waar hij over kon vrezen: gemakzucht. “Wat je kan gaan merken is dat we te makkelijk denken en te simpel willen, dan kan je jezelf behoorlijk in de vingers snijden en door gebrek aan scherpte kan je gewoon de wedstrijd zelfs verliezen. Je zag het pas ook bij RKC – Ajax. Daar moest RKC eigenlijk ook gewoon winnen,” vertelt Dekker. De conclusie is dus duidelijk. Er moet scherp gespeeld worden en er mag geen gemakzucht zijn tijdens de wedstrijd. Alleen dan kan ONA winnen van Meeuwenplaat. 

ONA speelt komend weekend de uitwedstrijd tegen Meeuwenplaat om 14:00 uur.

Gouda – Gouda heeft de afgelopen twee weken tegen de koplopers gespeeld. Daaruit is een keer gelijk gespeeld en er is een keer verloren. Dit weekend moet Gouda tegen de volgende koploper, Sporting Leiden.

Gouda moest vorig weekend tegen TAVV. In de eerste helft was er nog niet heel veel aan de hand voor Gouda. Ze wisten goed te spelen en de concentratie goed vast te houden, maar in de tweede helft werd alles anders. Binnen 10 minuten stond het al 3-1 voor TAVV en vanaf dat moment leek Gouda mentaal gebroken en konden ze het niet meer opbrengen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Gouda knakte en het kreeg uiteindelijk de 4-1 tegen en laatste treffer bleek de eindstand te zijn: 5-1. 

Dit weekend zijn er weer nieuwe kansen voor Gouda. Als het aan trainer Peter Huisman ligt, wordt er gewonnen. “We hebben twee weken terug gelijk gespeeld, vorige week hebben we verloren, dus nu gaan we winnen,” grapt hij. Natuurlijk kan je niet voorspellen wat het wordt, maar Huisman rekent zich niet volledig kansloos. Hij ziet elke wedstrijd weer mogelijkheden en hij is heel optimistisch. “We hebben tegen TAVV in de eerste helft laten zien dat we het kunnen, dus als we dat ook de tweede helft kunnen volhouden, kunnen we een mooi resultaat neerzetten,” vertelt Huisman. Over twee weken moet Gouda tegen CVC Reeuwijk. Daar heeft Gouda ongetwijfeld meer kansen, maar daar wil Huisman nog niets van weten. “Ik focus me per week en wil niet te ver vooruit kijken. Nu kijken we naar Sporting Leiden en daar moeten we ons op richten,” vertelt Huisman.

Gouda speelt dit weekend op eigen terrein tegen Sporting Leiden om 14:30 uur. 

Olympia – Olympia weet nog geen goede indruk achter te laten, maar de stijgende lijn begint er te komen. Na een 2-1 verlies tegen de koploper hebben ze een goede indruk achter weten te laten en na een bekerronde die ze gewonnen hebben, weten ze weer een goede indruk achter te laten.  

DHC is een voetballende ploeg en ze spelen verzorgd voetbal, iets wat Olympia ook graag speelt. Daarom was Mulder ook blij met deze tegenstander. “DHC was in het begin wel de bovenliggende partij, maar we hebben ontzettend goed gespeeld en we hebben het DHC heel lastig gemaakt en daar ben ik heel tevreden over,” vertelt trainer Danny Mulder. Mulder is optimistisch en kijkt weer positiever naar de komende periode. “Als we vanaf nu spelen zoals we tegen DHC spelen, kunnen we nog ver komen,” aldus Mulder.

De competitie gaat door en tegen Hillegersberg kan Olympia weer punten pakken. Hillegersberg staat op het moment maar een plek boven Olympia en daarom is het voor Olympia zeker haalbaar om te winnen. Daar is Mulder ook van overtuigd; hij denkt dat er heel veel mogelijkheden liggen om deze wedstrijd te winnen. Verder had Mulder nooit het plan om van tactiek te veranderen. Hij heeft een duidelijk idee over hoe hij denkt over voetbal en daarom speelt hij graag een vast systeem. Mulder: “je moet je visie blijven volgen, je systeem blijven spelen en aan je vastigheden houden. Dat werkt beter dan elke keer iets anders en daar wordt het team ook niet rustiger van.” Alsnog vindt Mulder dat Olympia een te goed team heeft om een na laatste te staan.

Olympia speelt zondag 3 november in Rotterdam tegen Hillegersberg om 14:00 uur.

Jodan Boys – De afgelopen vier competitieduels eindigden voor Jodan Boys allemaal in 2-1. Drie keer pakte dat slecht uit en een keer, vorige week, pakte dat goed uit. Daarmee hebben ze nu weer een stijgende lijn en ook aankomende zaterdag lijken er weer kansen te zijn voor Jodan Boys.

Tegen Rijsoord was het een matige wedstrijd aan de kant van Jodan Boys. Volgens trainer Leen van Steensel was het een van de slechtste wedstrijden tot nu toe. Maar toch wist Jodan Boys Rijsoord onder de duim te krijgen en de overwinning naar zich toe te trekken. Door die overwinning heeft Jodan Boys een beetje lucht gekregen naar de onderste plekken. Daarom maakt het de wedstrijd tegen Zwaluwen extra belangrijk.

Jodan Boys kan Zwaluwen in principe goed hebben, op papier dan. Maar de competitie heeft al bewezen dat de theorie niet heel veel waard is dit seizoen. Voor Jodan Boys is de competitie extra uitdagend, omdat de ploeg moeilijk weet te scoren. Daarom moet Jodan Boys altijd boven zichzelf uitstijgen om een overwinning te boeken. Van Steensel weet niet heel veel af van Zwaluwen. “Het enige wat telt is winnen en dat moeten we doen zaterdag.” Zwaluwen staat twaalfde en is dus niet de beste ploeg die je tegenover je kan hebben, daarom ruikt Jodan Boys bloed. Bij winst kunnen ze zo’n zes punten los komen van de onderste ploegen en kunnen ze misschien wel aansluiting vinden op de middenmoot, Jodan Boys staat namelijk maar 3 punten achter de nummer zes. Genoeg mogelijkheden dus voor Jodan Boys. Het enige wat ze niet mag gebeuren, is verliezen, want dan zijn ze weer terug bij af.

Jodan Boys speelt zaterdag 2 november om 14:30 in Vlaardingen tegen Zwaluwen.

DONK – DONK is best of the rest en probeert aansluiting te vinden met de top drie. Daar is stabiliteit voor nodig en dat moet DONK nog een beetje krijgen, alleen door tegen Meeuwenplaat te winnen is er weer een zorg minder. 

Als je 5-2 wint, mag je toch redelijk tevreden zijn. Toch was trainer van Zoest nog wat teleurgesteld over de uitslag. Van Zoest vond dat ze ruimer hadden moeten winnen en dat ze twee tegendoelpunten kregen, geheel onnodig was. Toch is er gewonnen en dat is het belangrijkste voor DONK. Aansluiting op de top drie is het doel en daar is winst voor nodig.

Er staat een derby op het programma voor DONK, want ze moeten tegen Groeneweg, een ploeg die van Zoest heel goed kent. Van Zoest kijkt ernaar uit om tegen Groeneweg te spelen. Groeneweg is gedegradeerd uit de eerste klasse en zijn nog aan het schuiven in hun selectie. Van Zoest denk dat Groeneweg goed te vergelijken is met DONK. “Dit wordt wel een wedstrijd dat op een paar puntjes bepaald gaat worden. Ik denk wel dat het een spannende wedstrijd kan worden,” vertelt van Zoest. DONK heeft nog wel een tegenvaller, want aanvoerder Rik Bogaard en nog een paar andere spelers zijn nog niet geheel fit. De vraag is dus of ze nog wel kunnen spelen komend weekend. “Ik neem ze sowieso allemaal mee, maar het is nog afwachten wie er kunnen spelen,” aldus van Zoest. Dat wordt dus nog even een dingetje, maar DONK gaat met volle moed de wedstrijd in en hoopt op een overwinning.

DONK speelt zondag 3 november in Zevenhuizen om 14:00 uur tegen Groeneweg.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en AndroidGerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl