Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Voorbeschouwingen – Week 45, we blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

VV ONA

ONA – ONA is in de race voor de periodetitel en moet nu dus zoveel mogelijk zien te winnen. Vorige week moest ONA tegen meeuwenplaat en zij zouden op papier makkelijk te verslaan zijn. 

Maar ONA had last van gemakzucht. Waar trainer Willem Dekker de groep nog voor waarschuwde, werd niet voorkomen. ONA had het zwaar tegen Meeuwenplaat en speelde slecht voetbal. Gelukkig voor ONA wist het door twee mooie goals de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een ding was zeker; als ONA zo tegen zijn volgende tegenstander speelt, gaat er verloren worden. 

Die tegenstander is een oude bekende, Groeneweg. Groeneweg wist vorige week al 6-1 te winnen van DONK en oogt sterk. Groeneweg is op dit moment een ploeg dat moeilijk te verslaan is. ONA is dus gewaarschuwd, opnieuw. Willem Dekker is van mening dat ONA beter presteert tegen een goede tegenstander: “ik denk wel dat als wij een goede tegenstander hebben, dat wij ook beter gaan spelen,” aldus Dekker. Het team is nagenoeg compleet en er is goed getraind. Mocht ONA winnen, is het nog steeds in de race om de periodetitel. Mocht ONA die pakken, dan kunnen ze strijden om te promoveren naar de eerste klasse en dat is iets wat we wel een stunt mogen noemen. Maar dat heeft ONA niet zelf in de hand, want ze zijn afhankelijk van wat RVC doet. Als RVC geen misstap maakt, gaan zij gewoon periodekampioen worden. 

ONA speelt komend weekend thuis tegen Groeneweg om 14:00 uur.

SV Gouda

Gouda – Als er iets is wat Gouda geleerd heeft, is het wel hoe het is om tegen de koploper te spelen. De afgelopen weken heeft Gouda elke keer tegen een nieuwe koploper gespeeld. Afgelopen weekend was de laatste, tegen Sporting Leiden. 

Mocht Gouda punten pakken tegen Sporting Leiden kan het wel zeggen dat ze tevreden kunnen zijn over de afgelopen periode. En omdat Gouda 0-0 speelde tegen de club uit Leiden is trainer Peter Huisman ook zeker tevreden. “Wij hadden grote kansen en zelfs mogelijkheid om te winnen, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met een punt. Maar als er een ploeg had moeten winnen, waren wij het,” vertelt Huisman.

De heftige periode zit er dus op voor Gouda, even wat meer lucht. Maar veel tijd om bij te komen, is er niet, want CVC Reeuwijk staat al voor de deur. Voor Gouda een gelijkwaardig elftal waar meer kansen liggen om te winnen. Reeuwijk is gebrand om te winnen; bij winst lopen ze uit op Gouda. Huisman kijkt nog niet teveel naar Reeuwijk: “als we eerst onze eigen taken uitvoeren, ga ik pas naar Reeuwijk kijken,” aldus Huisman. Huisman is niet erg onder de indruk van de prestaties van Reeuwijk. Zelfs toen ik zei dat Reeuwijk 8-1 verloor van Sporting Leiden kon Huisman daar niet zoveel mee. “Ze hadden toen ook een offday kunnen hebben, dus dat zegt mij niet zoveel.” Huisman weet dat het fysiek en kwalitatief wel goed zit met de tegenstander. Na een redelijke trainingsweek bij Gouda kunnen ze volle bak gaan voor de overwinning.

Gouda speelt dit weekend op eigen terrein tegen CVC Reeuwijk om 14:30 uur. 

FC Olympia

Olympia – Olympia kijk positief na de laatste twee wedstrijden. Ze hebben net aan verloren van de koploper en pas gewonnen van Hillegersberg. Olympia heeft de stijgende lijn te pakken.   

Door een 5-1 overwinning op Hillegersberg is Olympia weer een plaats gestegen. Hillegersberg wist het Olympia nog in de eerste twintig minuten lastig te maken, maar daarn kreeg Olympia de flow te pakken en wisten ze de 1-0 te maken en later ook de 2-0. Kort na rust werd het meteen 3-0 en toen was de wedstrijd wel gespeeld. 

Dit weekend moet Olympia het opnemen tegen Rood-wit, een ploeg die een plekje boven Olympia staat. Mocht Olympia winnen, kunnen ze dus eventueel aansluiting vinden op de top zes en stijgen ze sowieso een plek in de rangrlijst. Trainer Danny Mulder is ook blij, omdat dit weekend zijn ploeg voor het eerst twee keer met dezelfde elf gaan spelen. “Dat is wel een fijn gevoel,” vertelt Mulder. “We gaan er vanuit dat we gaan winnen. Dat moet gewoon gebeuren en ik wil niets anders dan winnen. Ik beeld me niet in dat ik verlies, we gaan altijd voor de winst. Als ik zie hoe mijn team getraind heeft, word ik heel enthousiast,” aldus Mulder. Olympia moet tegen Rood-wit proberen om de stijgende lijn door te zetten. Mulder heeft er alle vertrouwen in.

Olympia speelt zondag 10 november thuis tegen Rood-wit om 14:00 uur.

De Jodan Boys

Jodan Boys – De competitie in de hoofdklasse is voor Jodan Boys een zware competitie. Elke tegenstander is er een om serieus te nemen en met een offday ga je het duidelijk niet redden. 

Dat bleek ook afgelopen weekend voor Jodan Boys. De ploeg uit Gouda had een duidelijke offday en ging daarom ook hard onderuit tegen Zwaluwen. Jodan Boys kreeg geen grip op de wedstrijd en kreeg weinig mogelijkheden om eraan te pas te komen. Voor trainer Leen van Steensel wat het de eerste keer dat hij met zijn ploeg zo door het ijs zakte. 

Jodan Boys heeft moeite om op gras te presteren in de competitie. Dat erkent ook van Steensel: “onze prestaties op gras zijn tegenvallend en daarom hebben we donderdag op gras getraind. Wellicht dat het helpt. Het kan misschien met gewenning te maken hebben.” S-gravenzande is een beetje in een dalletje gevallen in dit seizoen. Met wat blessures bij belangrijke spelers en veel wisselende samenstellingen zouden er kansen kunnen liggen voor Jodan Boys. Dat Jodan Boys wankelt in de vorm is duidelijk, maar wat is er voor Jodan Boys, los van de doelpunten, nodig om te winnen? Van Steensel: we wisselen goeie fases te vaak af met mindere fases. Die goeie fases willen we natuurlijk behouden, maar die mindere fases moeten wat stabieler worden”. Consistentie, daar komt het op neer. Jodan Boys heeft wat meer consistentie in de ploeg nodig en om de goede fases te behouden, moet er uiteraard dit weekend weer gewonnen worden.

Jodan Boys speelt zaterdag 9 november om 14:30 in en tegen ‘s-Gravenzande.

SV DONK

DONK – Voor DONK stond er een mini-derby op het programma. Ondanks dat Groeneweg niet al te hoog staat, is het wel een ploeg dat volgens trainer Pieter van Zoest in de top drie zou moeten staan. DONK was dus gewaarschuwd. 

Maar voor DONK was er geen beginnen aan afgelopen zondag tegen Groeneweg. Door 6-1 te verliezen, heeft Groeneweg laten zien wat ze in huis hebben en wat ze uitstralen. Dat Groeneweg met de top drie mee kan draaien, is wel bevestigd, vond van Zoest. “Het had zomaar kunnen eindigen in dubbele cijfers. We hadden echt niets in te brengen.”

DONK moet zich herpakken tegen VFC en dat is geen ploeg waar je zeker bent van drie punten. Een goede krachtmeting dus, want VFC heeft gewonnen van Groeneweg en net aan verloren van ONA, de koploper. Van Zoest is goed geïnformeerd en hij ziet kansen. “Ik heb gehoord van Esto dat VFC een ploeg is dat aan te pakken is, dus ik laat me verrassen,” vertelt van Zoest. Er is goed getraind door DONK en daar haalt van Zoest vertrouwen uit. DONK heeft nog wat zorgen voor zichzelf, want ze missen het een en ander. “Rik, onze aanvoerder, is deze week gekraakt. Er zijn vijf wervels rechtgezet dus die is er niet bij. Gelukkig hebben we een mooie selectie die dat kan opvangen,” aldus van Zoest. Dat de aanvoerder gemist wordt is duidelijk, maar DONK gaat er alles aan doen om winnend af te sluiten. 

DONK speelt zondag 10 november een thuiswedstrijd om 14:00 uur tegen VFC.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl