Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Voorbeschouwingen – Week 47, we blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

VV ONA

ONA – Wie kan ONA verslaan? Vele ploegen zouden de koploper van de tweede klasse willen verslaan. ONA is ontketend en heeft de periodetitel gepakt. Iets om niet te vergeten. De vraag is: wanneer pakt ONA zijn tweede verlies?

Tegen Groeneweg, twee weken geleden, domineerde ONA de wedstrijd. Groeneweg had geen schijn van kans en ging ook onderuit met 2-0. Dik verdiende overwinning volgens trainer Willem Dekker. Via veel strijd en fysiek spel wist ONA te winnen en wist het Groeneweg onschadelijk te maken. Na die wedstrijd was het afwachten op wat RVC deed en daaruit bleek dat ONA de periodetitel pakte. 

Nu ONA de periodetitel heeft, gaan ze sowieso spelen om promotie naar de eerste klasse. Dat is nog een lange weg te gaan, want eerst moet deze competitie uitgespeeld worden. Dit weekend speelt ONA tegen ESTO. ESTO is een oude bekende voor de Goudsen, want ESTO won vorig seizoen nog met 5-1 van ONA. Ze weten dus wie ze voor zich krijgen en daar is Willem Dekker waakzaam voor. “We zijn een heel ander team nu, wel met dezelfde spelers, maar met een andere vorm dus dat kan wel verschil met zich meebrengen. Alleen ESTO is ondanks de weinige punten wel een hele goede ploeg die het ons best lastig kan maken,” vertelde Dekker. ONA wil maar al te graag de nieuwe periode beginnen met een overwinning en dat moet tegen ESTO gebeuren. Zo kunnen ze gelijk revanche nemen.

ONA speelt zondag 24 november in Bodegraven tegen ESTO om 14:30 uur. 

SV Gouda

Gouda – Gouda is de middenmoter van de derde klasse en heeft zich bewezen tegen de koplopers. Nu, in de komende periode, staan er wat mindere tegenstanders tegenover de Goudsen. 

Voor Gouda pakte het twee weken terug tegen CVC Reeuwijk wat minder goed uit. Door 3-2 te verliezen tegen Reeuwijk viel de score ten nadele van Gouda. Wat eigenlijk een gelijkspel had moeten zijn in de ogen van trainer Peter Huisman mondde uit in een verlies. Onterecht, volgens Huisman. “We maakten een fout waardoor we verloren, maar deze wedstrijd had geen winnaar verdiend.”

Gouda mag drie gratis punten meenemen dit weekend, want Oestgeest – de nummer laatst – staat op het programma. Maar daar wil Huisman niets van weten. “Die stand zegt mij niets, wij zitten niet in de positie om iemand te onderschatten dus we zullen scherp en gefocust moeten zijn.” De trainer verwacht dat Oestgeest volle bak zal spelen en daar is Gouda op voorbereid. Op voetballend vermogen verwacht Huisman dat ze het verschil kunnen maken, maar het moet uiteindelijk uitmonden in een winst, hoe dan ook. “We gaan sowieso en altijd voor de punten, dus nu ook.” Mocht Gouda verliezen, kan Oestgeest weer inlopen op Gouda en dat verschil is dan opeens niet meer zo groot. Voor Gouda dus de belangrijke taak om te winnen en afstand te doen van de onderste positie.

Gouda speelt dit weekend op 23 november in en tegen Oestgeest om 14:30 uur. 

FC Olympia

Olympia – Na winst op Rood-Wit krijgt Olympia een outsider voor de kiezen. Vlissingen staat te popelen om weer te winnen en Olympia een pak slaag te geven, maar dat laat trainer Danny Mulder natuurlijk niet zomaar gebeuren.   

Rood-Wit moest verslagen worden om weer een beetje te spreken van een stijgende lijn. Dat gebeurde en dus bij deze: Olympia kent weer een stijgende lijn. En deze wil Danny Mulder natuurlijk maar al te graag doorzetten. Tegen Rood-Wit was het een gewonnen zaak en nu moet Olympia na een weekend geen voetbal doorgaan, tegen Vlissingen.

Vlissingen is in het bezit van een vijfde plaats in de competitie en is voor iedereen dus een geduchte tegenstander. Met vijf punten achter de koploper heeft Vlissingen dus een mooi target voor ogen. Dat geldt ook voor Olympia. De rood-zwarten staan maar vier punten achter Vlissingen en willen dat gat maar al te graag verkleinen naar een punt. Vlissingen is gedegradeerd uit de hoofdklasse en wil dus maar al te graag terug naar waar ze vandaan kwamen. Het nieuwe seizoen is nog niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden en is daarom nog niet in de vorm die ze moeten zijn. Olympia komt beetje bij beetje terug op het oude niveau en ziet daarom zijn kansen. Danny Mulder: “ons strijdplan is elke week hetzelfde en we gaan er dit weekend ook heen om punten te behalen. Ik heb ook deze week het gevoel dat dat erin zit.” Mulder kampte deze week met wat geblesseerde speler, maar hij hoopt dit weekend er met iedereen te staan. 

Olympia speelt zondag 24 november uit tegen Vlissingen om 14:00 uur.

De Jodan Boys

Jodan Boys – De competitie in de hoofdklasse is voor Jodan Boys een zware competitie. Elke tegenstander is er een om serieus te nemen en met een offday ga je het duidelijk niet redden. 

Ook voor Jodan Boys gaat dit weekend de nieuwe periode van start. De vorige wedstrijd tegen s-Gravenzande was er een om snel te vergeten voor Leen van Steensel, trainer van Jodan Boys. De eerste periode sloot Jodan Boys af met een 2-0 verlies en daar is van Steensel niet blij mee. Hij wil vooruit kijken. In de bekerwedstrijd die Jodan Boys speelde tegen Noordwijk 2, won het met 5-2. Daarom heeft Jodan Boys al een goede voorbereiden getroffen. 

DHSC is een voetballende ploeg die een heel sterk aanvallend elftal heeft. “Het wordt een hell of a job”, zei van Steensel tijdens het vooruitblikken. DHSC staat tweede in de competitie en is tussen alle topploegen, zoals DUNO D, Sportlust en AZSV geslopen. DHSC heeft veel scorend vermogen met 27 doelpunten in 10 wedstrijden. “Zo kan je wedstrijden winnen, maar ook zij moeten een keer tegen een tegendoelpunt aanlopen, dus dat geeft wel vertrouwen,” vertelde van Steensel. DHSC heeft een oude bekende in het elftal lopen, Rodney Sneijder. Jawel, het broertje van… Voor Jodan Boys wel fijn om tegen een topploeg te spelen. Zo staan er twee teams zaterdag tegenover elkaar die houden van goed voetbal. “We hebben een hele goede wedstrijd op de mat gelegd tegen Noordwijk en wij moeten gewoon hetzelfde leveren en eigenlijk net iets meer,” sluit van Steensel af.

Jodan Boys speelt zaterdag 23 november om 14:30 uur op eigen terrein tegen DHSC.

SV DONK

DONK – De middenmoot in de tweede klasse heeft nog nooit zo dichtbij elkaar gezeten. DONK staat negende met maar drie punten minder dan de nummer vier. Daarom gaat DONK een belangrijke periode tegemoet.

DONK kende een mindere wedstrijd tegen VFC. VFC was een maatje te groot voor de Goudse club en kwalitatief en verdedigend gezien, kwam DONK er niet aan te pas. Met een 2-1 verlies was het voor DONK zaak om vooruit te kijken, want de verschillen zijn minimaal. Je bent net zo snel bij de top als dat je onderaan staat. 

DONK moet tegen een andere promovendus, COAL. COAL is net als DONK gepromoveerd uit de derde klasse en staat redelijk gelijk aan het niveau van de Goudsen. Trainer Pieter van Zoest: “het is heel belangrijk dat we nu gewoon twee of drie wedstrijden op rij winnnen, zodat we weer speling hebben. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar we gaan het wel proberen.” Van Zoest heeft al bijna het hele seizoen last van gelbesseerde spelers. Ook deze week was het weer raak. Met waarschijnlijk vijf missende spelers zal van Zoest het moeten opnemen tegen COAL. Ondanks dat feit, is een ander feit dat DONK zelfvertrouwen heeft geput uit de oefenwedstrijd en de Raymond cup die ze beide gewonnen hebben. Daar liet DONK heel overtuigend en heel goed voetbal zien, dat moet dus ook gebeuren tegen de Rotterdammers.

DONK speelt zondag 24 november om 14:00 uur in Rotterdam tegen COAL.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl