Weekblad deGouda digitaal

Goudse Grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Voorbeschouwingen – Week 48, We blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

VV ONA

ONA- ONA is de nieuwe periode goed van start gegaan en heeft ESTO verslagen met 3-1. De zwart-rode hoeven nog maar twee keer te winnen en ze hebben al evenveel punten als vorig seizoen. Iets waar ONA natuurlijk nooit rekening mee had gehouden. 

ESTO beloofde een moeilijke tegenstander te zijn. Vorig seizoen had ONA nog met 5-1 verloren van de club uit Bodegraven. Maar dit seizoen is ONA flink in vorm en weet het punt op punt te pakken. Daarom wisten de Goudsen op een mindere dag alsnog de drie punten te pakken, iets wat ze vorig seizoen niet gelukt zou zijn. Nog steeds heeft ONA het trotse bezit van die eerste plek.

Dit weekend mag ONA het opnemen tegen het gepromoveerde COAL uit Rotterdam. De club waar concullega DONK vorige week met 4-1 van wist te winnen. COAL krijgt deze competitie redelijk wat doelpunten om de oren en dat is gunstig voor ONA. ONA scoort gemiddeld zo’n drie doelpunten per wedstrijd en de aanval werkt als een goed geöliede machine. Dat zou dus de grootste vrees van COAL moeten zijn. Het doel van trainer Willem Dekker is dus ook helder: “we moeten drie punten pakken en het koppie erbij houden.” Voorlopig heeft Dekker nog al zijn spelers tot zijn beschikken met een ‘goeie’ bank. 

ONA speelt zondag 1 december thuis tegen COAL om 14:00 uur. 

SV Gouda

Gouda – Na het verlies van Gouda tegen Oestgeest staan ze nog maar een paar puntjes boven de hekkensluiter van de competitie. De druk staat op de ketel voor Gouda en het mag alle zeilen bijzetten om punten te pakken tegen hun volgende tegenstander.

Tegen Oestgeest zat alles tegen voor Gouda. Door twee persoonlijke fouten, een keeper met een migraine-aanval en een slechte start van de wedstrijd had trainer Peter Huisman er ‘zwaar de pest in’. Na rust begon Gouda heel goed, maar door uiteindelijke slordigheid en een verkeerde instelling was het niet het weekend van Gouda. 

Is er crisis? Nou, dat nog niet zo zeer. Maar door vijf wedstrijden op rij niet te winnen, is er wel een zeer matige vorm bij de club uit de derde klasse. Daarom is het voor Gouda belangrijk dat ze komend weekend weten te winnen van Alphia. Drie punten is het verschil met Gouda en de nummer laatst van de competitie, dus een verlies kan Gouda er zeker niet bij hebben. Alphia is de nummer vier van de competitie en is een gevaar voor elke ploeg tot nu toe. Gouda weet het iedereen lastig te maken, zolang ze maar in de juiste vorm zijn. Maar dat is juist het punt waar Gouda tegenaan loopt. De vorm is er nog niet helemaal. Trainer Peter Huisman: “we moeten vooral naar onszelf kijken en onze zaken op orde hebben. We moeten elk weekend weer 100% zijn en dat zijn we afgelopen wedstrijden niet geweest.”

Gouda speelt zaterdag op eigen terrein tegen Alphia om 14:30 uur. 

FC Olympia


Olympia – De laatste weken gaat het Olympia steeds beter voor de wind. Ondertussen staat Olympia tiende in de competitie en is het bezig om te stijgen in de ranglijst. Maar helaas, niet elke tegenstander gaat je even goed voor de wind.    

Vlissingen bleek na 94 minuten te sterk voor Olympia waar een gelijkspel volgens trainer Danny Mulder terecht zou zijn. Maar na een rode kaart in de slotfase voor Olympia zette Vlissingen nog een keer aan en via een corner vloog de bal er last minute in. Maar toch heeft Olympia bewezen met de top weer mee te kunnen.

Olympia mag dit weekend zijn borst nat maken tegen Den Hoorn, een ploeg dat zeker een goede groep spelers heeft dat goede resultaten laat zien. “Toch staat er geen druk op de club en iedereen ziet dat Olympia heel hard zijn best doet en dat er goed voetbal wordt laten zien,” vertelt Danny Mulder. Ondanks dat de rest al aan oliebollen zitten en kerststolletjes wil Olympia nog even niet denken aan een winterstop. “Het is altijd wel lekker om er even uit te zijn, maar als je in een lekker flow zit, ga je liever gewoon door,” aldus Mulder. Den Hoorn laat mooie resultaten zien, maar toch is Mulder ervan overtuigd dat Olympia zal gaan winnen op de Goudse velden. 

Olympia speelt zondag 1 december thuis tegen Den Hoorn om 14:00 uur. 

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys moet zichzelf meer belonen voor het goede voetbal dat ze laten zien. Ook tegen koplopers wil het nog niet heel vaak lukken en tegen DHSC was het aan de Goudse topclub de taak om juist wel te presteren.

Onder toeziend oog van Wesley Sneijder begon Jodan Boys heel fel en agressief waar de tegenstander moeite mee had. Jodan Boys kreeg mogelijkheden in de omschakeling en de verdediging stond heel goed. “Het stond als een huis,” vertelde trainer Leen van Steensel. “We gaven heel weinig weg en we hebben een goeie pot op de mat gelegd.”

Na het kleine succes van Jodan Boys gaan de ogen weer dezelfde kanten op, naar Rijnvogels. Rijnvogels staan op de vijfde plek en verwacht een goed team te zijn. Van Steensel speelt komend weekend niet op de eigen velden. “Op kunstgras zijn we sowieso veel beter en presteren we ook veel beter, maar we hebben negen tegenstanders die op gras spelen, dus daar moeten we mee omgaan.” Jodan Boys staat onderaan de middenmoot en is de rode draad tussen de onderste regione en de middenmoot. Daarom moet Jodan Boys resultaat boeken en na de overwinning tegen DHSC wil Jodan Boys daar een gevolg aan geven. Ook weet Jodan Boys de laatste weken wat meer van scoren af; in de laatste week wisten ze zeven keer te scoren en daar haalt Jodan Boys vertrouwen uit. 

Jodan Boys speelt zaterdag 30 november om 14:30 uur in Katwijk tegen Rijnvogels.

SV DONK

DONK – DONK blijft zijn wisselende prestaties doorzetten. Het heeft ondertussen vier keer gewonnen, een keer gelijk gespeeld en vier keer verloren. Daarmee bezit het nu de zesde positie in de competitie. 

Afgelopen weekend kende DONK een makkelijke ronde tegen het Rotterdamse COAL. Door 4-1 te winnen, heeft het weer aansluiting gevonden met de top vijf. Trainer Pieter van Zoest was verrast over zijn ploeg waar niet iedereen op zijn vaste positie speelde. “Mijn rechtsback en verdedigende middenvelder deden het echt fantastsich. Echt een openbaring,” vertelde van Zoest enthousiast. Een goed teken dus. De mini-clash werd dus glansrijk gewonnen door DONK. 

Dit weekend mag DONK zich opwarmen tegen het sterke Excelsior ‘20. De ploeg dat bekent staat om de weinige tegen- en voordoelpunten staat in punten gelijk met DONK. Waar de nummer vier, IJsselmonde, 14 punten heeft en de nummer tien, VFC, 12 punten heeft, kan het nog alle kanten op. DONK speelt weer is op kunstgras in eigen huis en dat helpt altijd mee voor de club uit Gouda. Ook heeft DONK weer beschikbaarheid over veel meer spelers van vorige week. “Daar ben ik ook heel erg blij mee en dat scheelt heel veel,” aldus van Zoest. Van Zoest is optimistisch: “we zijn alleen tegen Groeneweg weggespeeld en verder zijn we aan iedereen gewaagd. We zullen dus wel zien waar het schip strandt,” eindigt van Zoest. 

DONK speelt zondag 1 december om 14:00 uur op eigen terrein tegen Excelsior ‘20.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl