Weekblad deGouda digitaal

Goudse grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Voorbeschouwingen – Week 41
We blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

ONA – ONA presteert boven verwachtingen. Negen punten uit drie wedstrijden en dus staan ze nog bovenaan in de competitie. Waar ze vorige week nog de eerste plek deelde, staan ze nu alleen bovenaan. 

ONA trainer Willem Dekker is hartstikke enthousiast: “we hebben een hele goede week gehad en de sfeer is uitstekend. Wat we presteren is eigenlijk ongekend.” VFC was de eerste serieuze tegenstander van ONA en ondanks de twee rode kaarten van ONA wisten ze de zwaar bevochten wedstrijd te winnen: 3-4. Dekker was heel erg onder de indruk van VFC en was zeer te spreken over de club uit Vlaardingen. “Het was echt een geweldig team met geweldige spelers.”

De spelers van ONA zijn heel gretig, vindt Dekker. “We staan natuurlijk bovenaan en dat maakt het extra motiverend om de volgende wedstrijd te winnen en iedereen wil dus natuurlijk spelen.” RVC is de volgende tegenstander van ONA en trainer Dekker zei daar het volgende over: “Dit zijn spelers van het dorp die zelfs bij een 3-0 achterstand nog volle bak spelen voor de winst”. RVC is nog ongeslagen en hebben dus wat te bewijzen tegen de koploper. ONA had vorig seizoen veel moeite om in de tweede klasse te blijven en nu staan ze bovenaan. Het was vooraf al niet denkbaar dat ze negen punten uit drie wedstrijden zouden halen, maar toch is het gebeurd. Is het dan denkbaar dat ONA vier keer op rij wint? “Ja, waarom niet? Gezien onze vorm is het absoluut mogelijk. Als je uiteindelijk aan het eind van de rit 30 punten hebt behaald, ben je in principe veilig. Daar gaan we gewoon voor. Ik ga er niet vanuit dat we kampioen worden,” aldus Dekker. Het wordt afwachten wat de wedstrijd tegen RVC brengt, maar ONA barst van het zelfvertrouwen en met hun uitstekende vorm gaan ze voor de winst.

De wedstrijd wordt op zondag 13 oktober om 14:00 uur gespeeld op het complex van ONA.

Gouda – Gouda werkt hard om in de derde klasse te blijven. Na het verlies tegen Be Fair moet Gouda weer vooruit kijken en proberen de knop om te zetten. Gouda heeft nu drie punten uit drie wedstrijden.

Gouda-trainer Peter Huisman weet waar het afgelopen zaterdag fout is gegaan: “de spelers moeten herkennen hoe ze op de tegenstander moeten reageren. Ze moeten dingen herkennen en daarop reageren, dan kan je beter de wedstrijd controleren,” blikt Huisman terug. Het verschil tussen Gouda en Be Fair was uiteindelijk dat Be Fair scherper begon en daar het verschil wist te maken. “Daar moeten we ons in verbeteren,” zegt Huisman.

Nog geen man over boord voor Gouda. Het is nog vroeg en Gouda presteert niet slecht voor zijn doen. In de trainingen is iedereen heel kritisch en eisen veel van zichzelf. “Dat is positief”, vertelt Huisman. “Het is fijn om te zien dat de spelers graag op dit niveau spelen en dat ze blij zijn met de uitdaging in deze competitie”, gaat hij verder. VVC fc staat op de planning. Huisman verwacht zware omstandigheden vanwege de regen. De belangen zijn groot. Huisman hoop voetballend het verschil te maken, maar heel veel van de club weet hij niet. Huisman: “Het is voor iedereen dus nog een beetje onbekend, maar we moeten van onze eigen krachten uitgaan.” Het enige waar Gouda voor moet oppassen, is dat de spelers soms teveel willen voetballen. “Ze moeten meer leren om soms een bal gewoon weg te schieten in plaats van alles voetballend uitspelen, want daar maken we het onszelf soms nog best lastig mee,” aldus Huisman. 

De wedstrijd van zaterdag 12 oktober wordt om 14:30 uur gespeeld in Nieuw vennep.

Fc Olympia – Na de winst op de Zwervers heeft Olympia weer een tik gekregen. Door een 2-1 verlies tegen TOGB kent Olympia een matige start in de competitie. Aan trainer Danny Mulder de taak om de boel op de rit te houden. 

TOGB leek een geduchte tegenstander voor Olympia, en dat waren ze. Olympia kwam al vroeg in de wedstrijd met een man minder op het veld te staan, doordat de scheidsrechter een rode kaart uitdeelde. “Dat was wel bepalend voor het verloop van de wedstrijd. We kregen gelijk twee doelpunten om de oren, maar wij domineerden eigenlijk alsnog de wedstrijd. We waren vooral de tweede helft de betere ploeg,” vertelt Dekker. “We maakten daarom ook de verdiende aansluitingstreffer en we kregen genoeg kansen. We konden het alleen niet afmaken, maar een gelijkspel was verdiend geweest,” sluit Dekker af.

Mulder is zeer tevreden over de inzet die de ploeg toont tijdens de wedstrijden, maar ook in de trainingen. “Ik sta echt met plezier te kijken. Daar heb ik niks op aan te merken, maar we moeten onszelf daarvoor wel belonen.” Olympia neemt het komend weekend op tegen Spartaan ‘20. Veel informatie over de ploeg wist Mulder niet te krijgen, maar hij weet dat Spartaan ‘20 altijd een goede ploeg heeft. Mulder: “Ze zijn vergelijkbaar met Olympia en ze hebben ook een ongelukkige start gemaakt net als wij.” Olympia speelt de komende wedstrijd op eigen veld en dat vindt Mulder fijn. “Het is altijd fijn en prettig om thuis te spelen. Dat geeft dan altijd iets extra’s. Maar door alleen thuiswedstrijden te winnen, kom je niet ver; ook in de uitwedstrijden moeten we presteren,” aldus Mulder. Mulder voelt zo vroeg in de competitie nog geen druk. “Ik ben nu 27 jaar trainer en ik heb in die tijd geleerd om me maar op een ding te focussen en dat is dat ik zelf alles moet geven, zodat ik mezelf in de spiegel aan kan kijken en kan zeggen dat ik er alles aan gedaan heb om resultaat te behalen,” eindigt Mulder.

Olympia speelt zondag 13 oktober in eigen huis om 14:00 uur tegen Spartaan ‘20.

Jodan Boys – Jodan Boys heeft wederom een belangrijke wedstrijd tegen de top verloren. Ondanks dat Jodan Boys de bovenliggende partij was, wist het niet te overtuigen in de afronding en door een persoonlijke fout en een plotselinge goal kon AZSV langszij te komen. 

Trainer Leen van Steensel vond het een onterecht verlies. Het zat niet mee voor Jodan Boys en het wist daarom niet in te lopen op de top 5. “We hebben tot nu toe heel veel pech gehad en weinig geluk. Uiteindelijk kan je niet alle wedstrijden op geluk winnen, maar tot nu toe hebben we teveel pech. Ook moeten we onszelf aankijken dat we niet eerder de trekker hebben overgehaald,” vertelt de trainer.

Jodan Boys heeft een goede trainingsweek achter de rug en beschikt over genoeg fitte spelers. Van Steensel blikt vooruit op de komende wedstrijd tegen Achilles veen. “In de afgelopen tien wedstrijden tegen Achilles veen wist Jodan Boys er geen een te winnen, dus de statistieken zijn niet heel hoopvol. Nou bied het verleden geen garantie voor de toekomst, dus we gaan zaterdag gewoon met volle moed aan de wedstrijd beginnen,” aldus van Steensel. Op papier lijkt Achilles even goed te zijn als Jodan Boys, maar hoe is dat in de praktijk? Van Steensel: “ik denk dat alle ploegen heel erg gewaagd zijn aan elkaar. Klopt, we hebben moeite met scoren, maar daartegenover hebben we ook weinig goals tegen. We zouden inderdaad wel meer kunnen trainen op het scoren, want uiteindelijk gaat het om doelpunten maken.” Achilles scoort heel veel de laatste wedstrijden en Jodan Boys scoort juist niet veel. Het belooft dus een hele boeiende wedstrijd te worden en Jodan Boys moet boven zichzelf uitstijgen. 

De wedstrijd wordt zaterdag 12 oktober om 14:30 uur gespeeld in Veen.

DONK – DONK weet tot nu toe nog prima te presteren in de tweede klasse en ze zitten in een goede positie. Trainer Pieter van Zoest was na de wedstrijd van zondag niet geheel tevreden. In het 3-3 gelijkspel had meer kunnen zitten, maar beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt. 

Pieter van Zoest baalde van het resultaat. “We stonden 3-1 voor, maar door een slechte start in de tweede helft waren we niet in staat het verschil te maken en dan krijg je dus twee goals tegen.” DONK heeft aan deze wedstrijd een punt overgehouden en daar moeten ze het mee doen.

De trainingen zijn achter de rug en van Zoest ziet geen problemen. Iedereen is klaar voor VVIJ, de komende tegenstander van DONK. “Ik heb gehoord dat zij een fysieke voorhoede hebben en ook een sterke voorhoede,” vertelt van Zoest. VVIJ heeft vorige wedstrijd gelijk gespeeld tegen Xerxes, de club waar DONK 5-0 van heeft gewonnen. De teams staan maar een punt van elkaar verwijderd en daarom is winst van belang. De verschillen zijn nog klein en daarom zijn deze wedstrijden cruciaal om de onderlinge verschillen zo groot mogelijk te maken. Van Zoest is er nog redelijk rustig onder. “We zijn pas drie rondes onderweg.” Geen stress dus bij van Zoest. “Dit is geen competitie waar een club de bovenliggende partij is. Je ziet dat de nummer twee pas verloor van de laatste. Het kan dus nog alle kanten op gaan. We spelen natuurlijk wel thuis dus dat speelt wel wat prettiger en we gaan gewoon voor de winst. Ik denk zeker dat dat haalbaar is,” aldus van Zoest.

DONK speelt zondag 13 oktober in eigen huis tegen VVIJ om 14:00 uur.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl