Weekblad deGouda digitaal

Goudse horeca komt in actie en opent voor drie uur de terrassen

Gouda – Verschillende Goudse horecazaken openen op zaterdag 15 januari tussen 14:00 uur en 17:00 uur de terrassen voor een drankje om een statement te maken tegen de huidige coronamaatregelen. Dit doen zij als openbare manifestatie.

Om een statement te maken tegen de huidige coronamaatregelen. “De horeca wordt buitenproportioneel geraakt door deze maatregelen. We zijn blij dat de detailhandel weer open mag, maar dat de winkel op de hoek van de straat wèl open mag en wij niet, slaat echt alles. Wij zijn niet langer het pispaaltje van de samenleving” geeft Roy van Wensem van de Swing en Dependance aan. Ook Lennart van Gastel van Gouda Gastvrij snapt de huidige keuzes niet meer: “Na twee jaar, kan de horeca niet meer als draaiknop functioneren om corona te beteugelen. Samen betekend: Allemaal wel of allemaal niet!”

Op de terrassen hanteert de deelnemende horeca anderhalve meter afstand en er wordt gewerkt met een coronatoegangscontrole. Barbier, de Koffiefabriek, Swing, Central, Casa Chow, Copper, Keck, Belvedere en De Zalm doen in ieder geval mee aan de openbare manifestatie. De horeca zonder verwarmd buitenterras zal gedurende deze drie uur binnen opengaan onder dezelfde voorwaarden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl