Weekblad deGouda digitaal

Goudse IJsbaan volgende week open

#Gouda – De Goudse IJsbaan gaat woensdag 16 december weer voor vier weken open. Meteen vanaf 9.00 uur is de baan bevolkt met schoolkinderen die in het kader van de Brede School Schaatsweek met hun klas komen schaatsen. 

Al tien jaar komen er op de Goudse IJsbaan rond de 5.000 kinderen schaatsten tijdens de Brede School Schaatsweek. Scholen melden zich aan bij de Brede School en kunnen dan met hun groepen (onder schooltijd) 45 minuten genieten van ouderwetse ijspret. Voor kinderen uit de groepen drie tot en met acht die beter willen leren schaatsen, zijn er op verschillende dagen clinics, gegeven door trainers SC Gouda.

Clinic met Barbara de Loor
Oud-wereldkampioene, en ambassadeur van de KJSC, Barbara de Loor, geeft op donderdag 17 december een schaatsclinic op de Goudse IJsbaan. De Loor won op het WK Afstanden in 2005 het goud op de 1000 meter. Tijdens de clinic in Gouda gaat ze de deelnemers de fijne kneepjes van het schaatsvak leren. Het is een clinic van de KPN Junior Schaatsclub. Deze club is opgezet om kinderen van zes tot twaalf jaar enthousiast te maken voor het schaatsen en ze meer te betrekken bij de schaatssport. Na vier weken schaatsplezier kunnen op 10 januari de laatste rondjes worden gereden voordat de schaatsen weer het vet in gaan voor een jaar. Kijk voor meer informatie over deze clinics op www.goudseijsbaan.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl