Weekblad deGouda digitaal

Goudse jongens behalen eerste plaats op het NK RoboCupJunior 2016

Gouda – Gijs van Geloven en Wessel van Vlaardingen (beiden elf jaar) behaalden op zondag 3 april de eerste plaats op het NK RoboCupJunior in Eindhoven. In het Evoluon wist hun robot ‘Mr. Ficton’ de finish van de klasse ‘Junior Rescue’ sneller te behalen. Op het EK eindigden de jongens als tweede.

Door het behalen van de eerste plaats op het NK hebben zij zich automatisch geplaatst voor het WK RoboCup voor junioren (30 juni – 4 juli) in Leipzig, Duitsland.

Leipzig
Voor het WK moeten de jongens van Team RoboFiction nog veel dingen regelen: “We hebben al wel veel ideeën hoe het beter moet. Er zijn er nog veel hobbels te nemen, want onze tijd moet dan nog een keer met zeven seconden naar beneden willen we een behoorlijke kans maken.” Ze moeten nog heel veel sleutelen aan hun robot. Het belangrijkste is dat Nederland plaatsen toegewezen krijgt.

Voorbereidingen
In de laatste weken hebben ze verbeteringen doorgevoerd. “Onze tijd ging daardoor nog van 28 seconden naar 21 seconden. Dat is dus ongeveer 7 seconden eraf”, aldus de jongens. “Daarmee zitten we op het randje met wat er technisch mogelijk is met deze spullen.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl