Weekblad deGouda digitaal

Goudse Kaasmarkt tot nu toe massaal bezocht

Gouda – Dit hoogseizoen komen de toeristen massaal naar Gouda. Dat is op straat goed te merken. Vooral het aantal Duitse toeristen neemt toe, zeggen enkele ondernemers. Ook veel Italianen, Spanjaarden en Fransen trekken deze periode naar Gouda.

VVV Gouda ziet in juli een toename van elf procent meer bezoeken aan de balie (in de Waag) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Een aanhoudend hoger bezoek aan Gouda”, zegt Heleen de Winter, Coördinator Toeristische Promotie Gouda. “Tijdens de kaasmarkten in de zomervakantie zetten wij een mobiel VVV Gouda team in. Op die manier kunnen we de simpele vragen snel beantwoorden en is er aan de balie binnen meer tijd voor vragen die wat meer uitleg behoeven.” Volgens De Winter gaat het het hele seizoen al erg goed met het bezoek aan Gouda. Vooral het voorjaar was erg druk. “Ook nu zien we toegenomen drukte. Daar zijn we heel blij mee en we hopen dat de ondernemers daar ook baat bij hebben.”

Hoewel er geen concrete cijfers zijn, ontvangen enkele ondernemers wel meer buitenlandse bezoekers.

“Grote groepen komen vaker kijken. Individuele toeristen zijn meer geïnteresseerd in je producten en nemen de tijd ervoor om met je te praten.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl