Weekblad deGouda digitaal

Goudse karateka Robin van Wezel naar EK 2019

Gouda – De Goudse karateka Robin van Wezel is door de Karate-do Bond Nederland (KBN) geselecteerd om Nederland in 2019 te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Karate cadetten, junioren en -21.

De 14-jarige van Wezel, woonachtig in Gouda, traint bij Karateschool Fightin’ Nabil in Amsterdam en Budo Top Nederland in Gouda. Ze begon op haar zevende met karate en niet zonder succes. Verleden jaar werd zij Wereldkampioen WIKF op Curaçao en afgelopen mei wist zij als eerste Nederlandse karateka een medaille te behalen op de KARATE 1 Youth League in Sofia, Bulgarije.

Sinds haar twaalfde is zij lid van de Nederlandse Jeugdselectie en afgelopen september is zij opgenomen in de selectie van Jong Oranje. Op 27 oktober behaalde zij goud bij het Open Nederlands Jeugdkampioenschap. Op 24 november behaalde zij goud bij het Nederlands Kampioenschap Karate. In de tussenliggende periode ontving zij een telefoontje van de bondscoach met het heugelijke nieuws. De Nederlandse selectie zal zich vanaf nu gaan voorbereiden op het Europees Kampioenschap, welke wordt gehouden van 8 t/m 10 februari 2019 in het Deense Aalborg.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl