Weekblad deGouda digitaal

Goudse kinderboerderij proeftuin klimaatbestendigheid

Gouda – Kinderboerderij De Goudse Hofsteden gaat in het nieuwe jaar van start met het project Klimaatbestendigheid. De Goudse kinderboerderij fungeert daarbij als voorbeeld voor andere kinderboerderijen in het land.  

Wethouder Hilde Niezen en heemraad Marco Kastelein onthullen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Goudse Hofsteden op zaterdag 9 januari een regenton en ze planten een druivenplant. Hiermee geven ze met concrete voorbeelden het  startschot van het project dat de samenleving bewust moet maken van water en bodem.

Kinderboerderij belangrijk bij bewustmaking

Kinderboerderijen zijn een belangrijke speler op het gebied van bewustwording van klimaatbestendigheid. De 500 kinderboerderijen in Nederland trekken ongeveer dertig miljoen bezoekers per jaar. Jong en oud. De kinderboerderijen kunnen projecten opzetten en  hun kennis overdragen. Het proces op de Goudse Hofsteden wordt begeleid vanuit de Watercoalitie door Anneke van Veen (ambassadeur Water, vereniging Duurzame Gemeenten) samen met Hiltrud Pötz (atelier GroenBlauw).

Klimaatbestendigheid

Het enthousiasme bij de medewerkers van de kinderboerderij is groot en de kinderboerderij heeft binnen Gouda al een breed netwerk opgebouwd met scholen en bedrijven. Bovendien gaat het hier om een prachtig onderhouden kinderboerderij, gelegen op een waterrijke locatie. Van de lessen die worden geleerd bij De Goudse Hofsteden zal een handreiking worden gemaakt over hoe je tot coalities kunt komen. Hiermee wil men andere kinderboerderijen stimuleren praktisch aan de slag gaan met het thema klimaatbestendigheid.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl