Weekblad deGouda digitaal

Goudse kinderen sjouwen met water voor goed doel

Gouda – De voorbereidingen zijn in volle gang voor de sponsoractie Wandelen voor Water. Op woensdag 25 maart lopen zo’n 300 leerlingen van 6 Goudse basisscholen 6 kilometer door Korte Akkeren en Binnenstad waarbij ze ieder 6 liter water dragen.

Een vergelijkbare afstand leggen kinderen in ontwikkelingslanden dagelijks af om water te halen. De opbrengst van de sponsorloop is voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen op scholen in Tanzania. Aangekomen op de Markt, 10.15 uur, worden de wandelaars welkom geheten door de kinderburgemeester en de ambassadeur van Tanzania. Dan zal de opbrengst bekend worden gemaakt. Vorig jaar was dat ruim € 15.000,-.

De organisatie is in handen van de beide Goudse Rotaryclubs in nauwe samenwerking met voetbalvereniging ONA. Aan dit evenement werken meer dan 100 vrijwilligers mee.

Meer informatie in bijgaand persbericht. Tevens zijn twee foto’s van de sponsorloop van vorig jaar toegevoegd.

De organisatie nodigt iedereen uit bij dit evenement aanwezig te zijn. De deelnemende scholieren en hun begeleiders verzamelen zich vanaf 08.00 uur op het ONA terrein. De start is vanaf 9 uur. Aankomst op de Markt omstreeks 10.15 uur.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl