Weekblad deGouda digitaal

Goudse Kinderkaasmarkt een succes

#Gouda – Vandaag vond de Kinderkaasmarkt weer plaats. Vorig jaar gebeurde dit voor de eerste keer. Initiatiefneemster Mia Schaap nam het op zich om het evenement te organiseren, in samenwerking met onder andere Gouda Media Groep.

Van 8.00 tot 14.00uur konden kinderen deelnemen aan de verschillende activiteiten op en rondom de Waag. In klederdracht liepen kinderen rond en konden op de foto met toeristen. Dansen met kaas, kaashappen en klompen vangen zijn een paar van de activiteiten. Over het algemeen waren de kinderen enthousiast. “Het rondlopen in klederdracht vond ik het leukst”, vertelt één van de kinderen bij de dansactiviteit. “In het begin schaamde ik me, maar het was eigenlijk heel leuk!”

Mia Schaap vertelt dat er nog negen vergelijkbare markten aankomen. “Het is wel kleiner dan die van vandaag, maar er zal genoeg te doen zijn.” Vanaf vandaag vindt er elke week tot de laatste donderdag van augustus een Kinderkaasmarkt plaats. Mia is zeer tevreden met de uitvoering en het resultaat.

Meer informatie is te zien in de Week van Gouda op GoudaTV van vanaf vrijdagavond 19 juni.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl