Weekblad deGouda digitaal

Goudse kunstenaar Marinus van der Hoeven genomineerd

Gouda – De Goudse kunstenaar Marinus van der Hoeven is genomineerd voor de OHW ontwerpprijs. De OHW staat voor de Oud Hollandse waterlinie en bestaat in 2022 350 jaar.

De waterlinie omvat een groot gebied van Hollandse polders, waarvan ook Gouda als vestingstad hier deel van uitmaakt, Om aandacht aan deze toekomstige feestelijke gebeurtenis te geven, is een ontwerp wedstrijd uitgeschreven.

Na een voorselectie heeft burgemeester Buijsert van Nieuwkoop namens de Stichting Kunstpromotie Groene Hart tien genomineerden bekend gemaakt, die voor de ontwerp prijs in aanmerking komen. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen zondag in Galerie Hoeve Rijlaarsdam te Nieuwkoop. De tien genomineerden plaatsen zich voor een tweede ronde, waarbij een vakjury zich zal buigen welk kunstwerk het beste uitvoerbaar, reproduceerbaar en financieel haalbaar zal zijn.

Tot 27 november a.s. zijn de ontwerpen nog te bezichtigen in genoemde galerie. Uiteindelijk komt er een winnaar uit de bus waarvan de bedoeling is dat zijn of haar kunstwerk in 2022 in verschillende vestingsteden langs de OHW een plek krijgt om de linie een herkenbare uitstraling te geven. De genomineerde bijdrage van Marinus bestaat uit een verhalend schilderij, met titel water vriend, vijand en toekomst. 

Schilderij: Vijand, Vriend en Toekomst

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl