Weekblad deGouda digitaal


Goudse Mijl met mooie wedstrijden

De Roeivereniging Alphen nam de veteranen wisselbeker mee naar huis van de 12e Goudse Mijl. Drie eerste 1e plaatsen en een derde plaats waren daar goed voor. Alphen veroverde de beker in 2012 ook al eens. Alphen bleef roeivereniging Delftsche Sport dit jaar nipt voor. DDS won in 2013 de beker nog. Wordt de Goudse Mijl een streek derby? We weten het niet.

Het algemeen klassement, dat is een berekende klassering met correcties voor boottype, leeftijd en geslacht, ging naar een ploeg van Daventria. Maartje Mostard en Johan Bollen roeiden in de Mix dubbel twee een mooie tijd: 6 minuten 28 seconden. Tweede over 1.609 meter werden Ines van Marrewijk en Gudrik van Tol uit Alphen ook al in de Mix dubbel twee. Komen in die gemengde nummers de sterkste roeiers uit? Dat ga je wel denken als de gemengde ploegen het zo goed doen. Chris van den Berg van DDS werd in het algemeen klassement 3e in skiff.

De laatste wedstrijd van de dag was de veteranen heren acht. Deze werd gewonnen door een ploeg van rv Tromp uit Hilversum in 5 minuten en 46 seconden. Tweede werd de ploeg van rv Pampus uit Almere. De veteranenacht van Gouda kwam een klein stukje te kort en moest tevreden zijn met 3e positie.

Drie van de Goudse ploegen waren hun roeiopleiding pas dit voorjaar begonnen en roeiden nu hun eerste wedstrijd. Op de vereniging liepen trotse instructeurs rond omdat hun ploegen het in zo’n korte tijd zover hadden geschopt. En mooie tijden op de scoreborden zetten. Ja, die trots is terecht. En het is voor de beginnende roeiers natuurlijk prachtig dat zij in  korte tijd in hun vingers kregen een wedstrijd te roeien.

Er waren 63 ploegen in de race, waarvan 15 uit van de Roei- en Zeilvereniging “Gouda’ zelf. Het weer was prachtig tijdens de 12e Goudse Mijl. De wedstrijden konden op mooi vlak water op tijd starten en geroeid worden. Dat was vooral een meevaller voor de meeste bezoekers die niet gewend zijn om op een knobbelige plas hard te varen. Om het risico van harde wind een beetje te vermijden, wordt de 13e Goudse Mijl georganiseerd op 20 september 2015.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.goudsemijl.nl

roeiers

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl