Weekblad deGouda digitaal
zonnepanelen

Goudse ondernemingen pakken dóór met zonnepanelen

Ruim 50 Goudse bedrijven hebben al interesse getoond in het traject ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’. Maar liefst 11 daarvan (zoals de Goudse Betonmortel Centrale, Schoonmaakbedrijf Heuvelman en Van der Speld Bouw) hebben dóórgepakt, en een haalbaarheidsonderzoek laten doen door Greenspread, een onafhankelijke specialist.

In totaal kan er circa 900 kW aan vermogen bij deze elf bedrijven worden gerealiseerd. Dat zijn ongeveer 2800 zonnepanelen. Binnenkort is er een bijeenkomst met deze voorhoedebedrijven om de mogelijkheden voor collectieve inkoop te bespreken. Dat kan heel veel inkoopvoordeel opleveren; niet alleen qua prijs, maar ook op onderhoud én garanties.

Voordeel is er ook in de vorm van SDE+: de landelijke subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie. Deze financiële steun in de rug maakt het plaatsen van zonnepanelen aantrekkelijker. Minister Wiebes heeft inmiddels bekendgemaakt dat er in maart 2020 een extra SDE+-ronde komt. In die ronde bedraagt het te verdelen budget tussen de 1,5 en 2 miljard euro. Wie daarvan gebruik wil maken en alsnog wil deelnemen aan ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’, kan mailen naar ron@parktrust.nl. U wordt dan van a tot z begeleid én krijgt korting op een locatieonderzoek (inclusief berekening van de business case). 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl