Weekblad deGouda digitaal

Goudse rugbyers maken geen geheim van hun ambities: Promotie!

Gouda – Aanstaand weekend begint de competitie voor de rugbyers van RFC Gouda en de ambities worden niet onder stoelen of banken gestoken: Promotie naar 2e Klasse is het doel. Met een jonge, fitte groep die vorig seizoen al tweede werd, moet dat ook binnen de mogelijkheden liggen, maar eenvoudig wordt het niet want de concurrentie is niet mals. Met de nieuwe trainer/coach Raymond Offermans (tevens Bondscoach Onder 16) is een hoeveelheid visie en ervaring binnen RFC Gouda gekomen die de groep gaat helpen dat laatste extra stapje te zetten.

Mede door de doorstromende getalenteerde jeugd (vorig seizoen werd Onder 18 kampioen in hun klasse) en de terugkeer van enkele spelers die hun heil tijdelijk elders (en hogerop) hadden gezocht, beschikt RFC Gouda over een sterke selectie die het vooral moet hebben van een hoog tempo en een ijzeren conditie. Captain en Gouwenaar Roy Ekkelboom bevestigt: “De ervaring leert dat dat nou net de aspecten zijn die het verschil maken in de 3e en 2e klasse. Het afgelopen seizoen opgerichte tweede team, spelend onder de naam Batavieren, zorgt ervoor dat er achter het eerste team een grote poel van ervaring en reserves klaar staat om aan te vullen, indien nodig. Ook dat is noodzakelijk mocht RFC Gouda er inderdaad in slagen promotie af te dwingen”.

We gaan het allemaal zien en meemaken in de komende maanden, mits COVID het allemaal toelaat.

Aanstaande zondag speelt RFC Gouda, aan de Uiterwaardseweg in Goverwelle haar eerste wedstrijd tegen USRS, de Utrechtse Studenten (zonder publiek uiteraard).

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl