Weekblad deGouda digitaal

Goudse rugbyers vieren lustrumjaar in stijl

Gouda – Rugby Football Club (RFC) Gouda bestaat dit jaar 40 jaar en er wordt op verschillende manieren stil gestaan bij dit 8e lustrum.

Vanaf 1980 is RFC Gouda uitgegroeid van een handjevol enthousiastelingen die met plakband rugby-palen aan voetbalgoals plakten tot een middelgrote club op een mooi complex met ruim 250 leden en in elke categorie van 4 tot boven de 50 (!) jaar een team heeft en sinds kort zelfs een damestak. De club is gezond, zeer sociaal en groeit nog steeds. Dat is best bijzonder voor een (relatief) onbekende sport in een niet al te grote stad.

  • Op zaterdag 15 februari trappen de “Onder 14” af tegen de zeer nette en wel heel erg Britse Newhall Old Boys School. 
  • Een dag later, zondag 16 februari spelen de “Onder 18”  tegen Yarnbury RFC uit Leeds (UK).
  • De “Onder 16” trappen op zaterdag 21 maart af tegen Kennilworth RFC (UK), een buitenwijk van Coventry
  • Zeer blij en trots zijn we op het Goudse “Onder 12” team wat op zaterdag 9 mei mag aantreden een Italiaanse tegenstander.
  • Diezelfde dag gaat de eerste selectie van RFC Gouda, wellicht tegen die tijd ook kampioen Derde Klasse, het opnemen tegen een derde selectie, maar van een tegenstander van formaat, namelijk Reading RFC (UK).
  • Zaterdag 16 mei spelen zowel de “Onder 18” als de “Onder 16” tegen Gent RFC uit Belgie en dat is waarschijnlijk voor het eerst dat er tegen een Belgische tegenstander gespeeld wordt.
  • Op 23 mei gaan de senioren weer de wei in tegen Newent RFC uit Wales en dat is nu al legendarisch want in Wales is rugby een mespuntje serieuzer dan elders in Europa dus daar zullen de vonken ongetwijfeld vanaf gaan spatten, zeker ook in de fameuze derde helft.
  • De ultieme uitsmuiter is dan op zaterdag 30 mei (Pinksteren) als de “Boven 35” selectie van RFC Gouda, zogeheten Gouda’s Glorie, het op gaat nemen tegen Les Poulaous uit Avignon (F). Slechts een blik op de website van deze Franse heren verraad al dat ook hier de derde helft minstens zo belangrijk wordt als de eerste twee (want Gouda is simpleweg & absoluut kansloos in die eerste twee).

Kortom, een mooi programma met vertier & plezier voor (bijna) alle leeftijden, helemaal passend in de sfeer en traditie van RFC Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl