Weekblad deGouda digitaal

De Goudse Schouwburg, meer dan alleen theatervoorstellingen

Gouda – De meeste bezoekers kennen De Goudse Schouwburg van de theatervoorstellingen. Maar het gebouw dient ook vaak als toneel voor vergaderingen, congressen en evenementen. 

Zakelijk evenement in een magische omgeving
De meeste bezoekers kennen De Goudse Schouwburg van de theatervoorstellingen. Maar het gebouw dient ook vaak als toneel voor vergaderingen, congressen en evenementen.

“We zijn niet alleen gastvrij naar bezoekers die voor de voorstel-lingen komen, maar we zijn net zo gastvrij naar artiesten, bedrijven en culturele instellingen die ons pand willen huren”, zegt Laurens van Wijk (Hoofd Commerciële activiteiten, Horeca en Service-verlening). Samen met Coördinator Verhuur Antoine Vergeer praten we over de mogelijkheden die De Goudse Schouwburg te bieden heeft. Dat zijn natuurlijk behalve de foyer de drie zalen: de Grote zaal, Kleine zaal en de Gouden zaal. Maar er is nog meer mogelijk. Antoine vertelt over een receptie met 400 gasten op het podium van de Grote zaal. “Het vergde wel wat inspanning om dat voor elkaar te krijgen, maar het was fantastisch.” Laurens: “Dat is onze charme; doordat dit pand een theater is, kunnen we meer bieden dan alleen standaard zalen. De magie van een theater voel je ook bij -evenementen. Voor de bezoekers is het leuk, zij komen op plaatsen waar ze op een theateravond nooit komen.” Hoe een bijeenkomst van een bedrijf of organisatie eruit ziet, hangt helemaal af van wat men wil. Antoine en Laurens gaan met de partijen in gesprek en proberen er vooral achter te komen welke beleving men voor ogen heeft. “Vanuit onze ervaring -brengen wij onze ideeën en ervaringen in”, zegt Antoine. Laurens: “Wij maken niet alleen de afspraken. -Tijdens de bijeenkomst zelf, is één van ons aanwezig en begeleidt het evenement. We benaderen het alsof het een -voorstelling is.” Antoine vult aan: “De schouwburg heeft de knowhow. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, alles is aanwezig.” En veel kan -worden aangepast aan de wensen van de klant. Flexibiliteit is hier het sleutelwoord. De Goudse Schouwburg wil niet alleen zijn -expertise inzetten als verhuurder van het pand, maar zoekt ook op andere manieren de verbinding met ondernemend Gouda. “We treden actief naar buiten”, zegt Laurens. Als voorbeeld geeft hij de samenwerking die de schouwburg is aangegaan met de horeca in Gouda met Theatertafelen en organisaties als Gouda Roze en Hart van Oranje, die een beroep doen op de expertise en contacten van de schouwburg. “Ik geloof erin dat je door samenwerken van -meerwaarde bent voor elkaar.”

Nieuwjaarsreceptie Groene Hart Ziekenhuis
Eén keer per jaar is De Goudse Schouwburg -helemaal gevuld met artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van het Groene Hart -Ziekenhuis. Dan wordt hier de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis gehouden, waar gemiddeld 900 mensen naartoe komen. Die nieuwjaarsreceptie vindt hier al een aantal jaren plaats, en dat bevalt goed, zegt Marianne van Slooten, senior adviseur marketing en communicatie van het GHZ. “Wij zijn echt een ziekenhuis van en voor onze regio en we -proberen daarom in Gouda of de directe -omgeving een geschikte accommodatie te -vinden. De Goudse Schouwburg blijkt de beste plek, met alle -faciliteiten die hier worden geboden. Bovendien ligt de schouwburg heel dicht bij het ziekenhuis en ook bij het station, zodat iedereen -gemakkelijk kan komen en weer naar huis kan gaan. “De -voorzieningen hier zijn heel breed, dat sluit goed aan op onze vraag.” De nieuwjaarsreceptie vergt een behoorlijke -organisatie, want het is behalve een -receptie, tegelijk ook het jaarlijkse personeelsfeest van het -ziekenhuis. De aanwezigen eten -gezamenlijk, er is een programma in de grote zaal en een feestavond. Het hele pand is dan in gebruik. Alles moet gesmeerd lopen, en dat lukt ook. “De Goudse Schouwburg is een fijne samenwerkingspartner, vindt Marianne. “Ze hebben hier alle -expertise in huis en ze begeleiden ons niet alleen, maar denken actief mee.”

Ondernemersprijs Midden-Holland
Het is voor de ondernemers altijd een spannende avond: de bijeenkomst waarop de Ondernemersprijs Midden-Holland wordt uitgereikt. Maar het is ook een heel gezellig evenement.

Het evenement is tegelijk de nieuwjaarsreceptie van de -ondernemersorganisatie Gouda Onderneemt. De Goudse -Schouwburg is hier een perfecte locatie voor, vindt voorzitter Nico Voogt. Hij roemt de goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en de auto en alle faciliteiten die de schouwburg biedt. “Alles kan. Als je een extra zaal erbij wil omdat er meer mensen komen, dan kan dat. Zou je minder willen, omdat er minder aanmeldingen zijn, dan kan dat ook.” Natuurlijk zouden de -ondernemers dit evenement ook in een bedrijfshal kunnen houden, maar dan moet je alles gaan inhuren: licht, techniek, catering. Dat is volgens Nico Voogt heel kostbaar, terwijl je het maar een korte tijd nodig hebt, en het gevaar bestaat dat het niet helemaal perfect werkt. En het weegt allemaal niet op tegen wat de schouwburg te bieden heeft. “De uitschuifbare tribune, de aparte ruimtes, de gastvrijheid, de techniek, en de kwaliteit, laten we die niet vergeten. Er is hier veel ervaring in huis. Alles is op maat te maken, wat je wilt kun je geleverd krijgen. Zeg maar wat je hier niet hebt.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl