Weekblad deGouda digitaal

Goudse Schouwburg zet medewerkers in vijf minuten op straat

Gouda – Het lijkt een dubieus record: Tineke Maas van de Goudse Schouwburg heeft twaalf medewerkers binnen vijf minuten de deur uit gezet. Volgens een bron die goed bekend is met de medewerkers en de situatie op de werkvloer werden zij allen bij elkaar geroepen, om vervolgens vijf minuten de tijd te krijgen om de spullen te pakken en te vertrekken. Onder hen waren mensen die er tien, vijftien jaar hadden gewerkt, aldus ons contact. Ontslagen medewerkers moesten bij hun ontslagvergoeding tekenen voor zwijgplicht.

Er ontstond grote ophef in Gouda over de ontslagen, nadat de Goudse Schouwburg kort tevoren nog 200.000 euro had ontvangen van de gemeente Gouda. De instelling, die zeker sinds de coronacrisis in zwaar weer verkeert, had het geld nodig om niet het risico te lopen om te vallen tijdens het zomerreces.

Toch lijkt de rucksichtslose manier van ontslaan slechts het topje van de ijsberg. Zo blijkt uit een andere bron dat recent ook twee medewerkers van de financiële afdeling zijn ontslagen, waarna er twee andere voor zijn ingehuurd. De kosten van de ontslagregeling en de prijzige inhuur van externe krachten komen voor rekening van de Goudse Schouwburg. Ook blijkt dat meerdere mensen met klachten thuis zijn komen te zitten, die verband lijken te hebben met de cultuur in de instelling.

Tineke Maas is sinds oktober 2018 directeur van de Goudse Schouwburg. Ze was de opvolger van Nel Oskam. De namen van de bronnen zijn bekend bij de redactie. We hebben Tineke Maas om een reactie gevraagd, maar zij wilde niet reageren.

Update: 18.23 (zin over verificatie)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl