Weekblad deGouda digitaal

Goudse sterren stralen na uitreiking jeugdlintjes

Gouda- Vier jongeren kregen op vrijdag 17 november 2017 van burgemeester Milo Schoenmaker een Gouds jeugdlintje –de Goudse Ster-  uitgereikt. Een waardering voor kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving.

Het jeugdlintje wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Er zijn twee categorieën: kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Dit jaar werden er vier Goudse Sterren uitgereikt aan Mijke de Jong (17 jaar), Firdaouss Bouchama (16 jaar), Pelle van Esch (16 jaar), Yassine Mellah (12 jaar).

Zelf halen ze vaak hun schouders op en vinden het ‘de gewoonste zaak van de wereld”. De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Denk aan een jongere die zich inzet voor anderen, een actie opzet voor een goed doel, een lastig onderwerp bespreekbaar maakt of een hele bijzondere prestatie heeft geleverd. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Een deskundige jury bekijkt en weegt de voordrachten. Deze jury bestaat uit de voorzitter Willem Hesseling (beeldend kunstenaar), Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Dorien Ketel (Gouda Bruist) en Aafke van Leeuwen (wereldkampioen Jiu Jitsu Fighting).

Wie zijn de Goudse sterren?

Mijke de Jong
Ze gaat al vanaf haar 14e mee als hulpleidster bij het Gouds Vakantie Kinderfeest, dit is een kampweek voor kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben. Ze doet volop mee in de voorbereiding en de uitvoering van deze vakantieweek. Mijke is zeer gedreven en enthousiast, heel behulpzaam en vriendelijk voor de kinderen. Daarnaast coacht ze ook nog wekelijks bij de Hockyclub.

Firdaouss Bouchama
Ze helpt al twee jaar bij de huiswerkbegeleiding van steunpunt OOG en begeleidt daarnaast nog enkele leerlingen thuis. Ook kan ze goed spelen op een darbouka (een trommel) en geeft ze daar af en toe les in. Firdaouss is heel enthousiast, betrokken, pedagogisch en deskundig.

Pelle van Esch
Hij is een uitzonderlijk muzikaal talent, speelt bastrombone en componeert. Hij heeft dit jaar in april het Prinses Christina Concours gewonnen. Hij zet daarmee Gouda als muziekstad op de kaart, ook voor klassieke muziek. Hij studeert keihard en componeert daarnaast ook enkele uren per dag. Ook volgt hij op de School voor Jong Talent in Den Haag extra muziekvakken. Pelle is tevens lid van Gouda’s Harmonie “De Pionier” en voert daar de trombonesectie aan.

Yassine Mellah
Hij is een jaar lang kinderburgemeester van Gouda geweest. Hij heeft in dat jaar meer gedaan dan van “ambt” als kinderburgemeester wordt verwacht. Hij sprak veel met kinderen en jongeren over respect voor elkaar hebben en voor elkaars cultuur. Hij heeft naar verbinding gezocht tussen jongeren van verschillende culturen. Yassine heeft Gouda op een positieve manier op de kaart gezet. Er is zelfs een jeugdjournaal aan hem gewijd en een tv-programma over hem gemaakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl