Weekblad deGouda digitaal

Goudse sterren stralen: uitreiking jeugdlintjes

Gouda – Negen jongeren kregen op vrijdag 18 november 2016 van wethouder Corine Dijkstra in ons historische stadhuis een Gouds jeugdlintje –de Goudse Ster-  uitgereikt. Een waardering voor kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken of hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Het jeugdlintje wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Er zijn twee categorieën: kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Dit jaar zijn er negen Goudse Sterren uitgereikt aan Melissa Benschop (21 jaar), Imane El Idrissi (16 jaar), Tom den Heijer (17 jaar), Kevin van Holsteijn (20 jaar), Jan Kruiswijk (16 jaar), Bilal Naji (15 jaar), Debbie Smit (21 jaar), Lars den Heijer (12 jaar) en Tiziano van der Slot (7 jaar)

Zelf halen ze vaak hun schouders op en vinden het ‘de gewoonste zaak van de wereld”. De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Denk aan een jongere die zich inzet voor anderen, een actie opzet voor een goed doel, een lastig onderwerp bespreekbaar maakt of een hele bijzondere prestatie heeft geleverd. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Een deskundige jury bekijkt en weegt de voordrachten. Deze jury bestaat uit de voorzitter Willem Hesseling (beeldend kunstenaar), Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Dorien Ketel (Gouda Bruist) en Aafke van Leeuwen (wereldkampioen Jiu Jitsu Fighting).

Korte omschrijving van de kandidaten:

Melissa Benschop
Vanaf dat ze lid werd van de Atletiek Vereniging Gouda heeft zij zich ingezet voor de vereniging. Zij is een bijzondere vrijwilliger die onbaatzuchtig veel werk verzet voor de vereniging en zorgt voor sociale binding.

Imane El Idrissi
Deze Atheneum 5 scholiere geeft wekelijks huiswerkbegeleiding aan de huiswerkklas van Stichting OOG. Zij is veelzijdig (deskundig op vele vakken), bekwaam (kan goed uitleggen) en een inspirerend  voorbeeld voor de kinderen.

Tom den Heijer
Hij is tweevoudig Europees skeeler kampioen en  beschikt over een hele prijzenkast aan bekers en medailles. Tom combineert een Vwo opleiding  met sporten op hoog niveau. Door ijzeren discipline, toewijding aan sport en doorzettingsvermogen komt hij tot opzienbarende prestaties. Daarnaast zet hij zich in zijn vrije uurtjes nog in voor zijn club -SC Gouda-  en verzorgt clinics  voor de allerjongste skaters of schaatsers.

Kevin van Holsteijn
Hij zet zich voor 100% en met passie in voor de Goudse harmonie De Pionier en is betrokken  bij de voorbereiding en uitvoering van veel activiteiten. Voor De Pionier ontwierp  hij een nieuwe website en verzorgt hij de opmaak en de verzending van de interne nieuwsbrieven. Daarnaast is hij een actief lid van het Sinterklaascomité. Hij  woont  alle vergaderingen bij en helpt bij de organisatie van activiteiten. Kevin is altijd met iets “vrijwilligs” bezig en op belangrijke dagen neemt hij daarvoor zelfs vrij van zijn werk.

Jan Kruiswijk
Jan, helpt bijna wekelijks mee met het bijhouden van vaste planten op het Regentessenplantsoen. Ook hielp  hij tijdens de opschoon-/doedagen mee  in het Vromanpark. Hij is hulpvaardig en vaak beschikbaar om mee te helpen. Jan, een jongen met autisme, bezoekt doordeweeks de dagbesteding op de Spieringstraat en doet daar met plezier allerlei klusjes en taken.

Bilal Naji
Bilal komt dagelijks naar de huiswerkbegeleiding van Stichting OOG, om leerlingen te helpen. Hij vindt het belangrijk dat jongeren vooraf lichamelijke inspanning verrichten door te sporten. Bilal geeft op een kundige manier huiswerkbegeleiding en laat leerlingen plezier ervaren bij het leren. Hij is een belangrijk mannelijk rolmodel vooral voor scholieren waaraan thuis geen hulp bij het maken van huiswerk geboden kan worden.

Debbie Smit
Debbie verricht  allerlei hand- en spandiensten voor het Gouds Kinderkoor. Toen ze 21 jaar oud afscheid moest nemen van het Gouds Kinderkoor lukte het haar om 8 jongeren te vinden om een jongerenkoor op te richten. Naast haar vrijwilligerswerk voor het Gouds Kinderkoor is Debbie ook lid van de leiding van Kinder-nevendienst voor de zondagsdienst van de Westerkerk en helpt  mee met projecten.

Lars den Heijer
Hij is voor het 2de jaar loco kinderburgemeester van de gemeente Gouda. Hij vertegenwoordigde Gouda bij veel gelegenheden zoals bv bij de Lichtjesparade. Hij vindt het belangrijk Goudse kinderen milieubewuster te maken. Op zijn initiatief is er door Cyclus een prullenbak gemaakt en geplaatst op zijn (oude) basisschool de Cirkel. Met een ander clublid organiseerde Lars voor de SC Gouda een belangrijke wedstrijd. Daarnaast doet Lars actief mee aan de grote toneelproductie in het kader van 25jaar bestaan van het Theaterhuis. Lars is een jongen die  tot actie overgaat en zijn enthousiasme overdraagt op leeftijdgenoten.

Tiziano van der Slot
Als ambassadeur van de Dierenambulance vertelt hij op school veel over dieren. Hij komt iedere week 2 x helpen met het voeren van dieren, medicijnen geven en schoonmaken. Tiziano zet zich wekelijks minstens 12 uur en in de vakanties nog veel meer uren, enthousiast in voor het dierenwelzijn.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl