Weekblad deGouda digitaal

Goudse sterren stralen: uitreiking jeugdlintjes

#Gouda – Zeven jongeren ontvingen op 20 november een Gouds jeugdlintje. Burgemeester Schoenmaker reikte de lintjes uit in het Stadhuis op de markt. Een waardering voor kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken of hebben gemaakt voor de Goudse samenleving. Familie is betrokken in het complot om deze jongeren zonder voorkennis in het stadhuis te krijgen, zodat de uitreiking een heuse verrassing kon zijn.

Het jeugdlintje wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Er zijn twee categorieën: kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Dit jaar zijn er zeven Goudse Sterren uitgereikt aan Daan van den Akker (1998), Oussama Asrih (1998), Robby Hornes (1995), Alexander Kirkels (1992), Roy Kortenoeven (1994), Dieuwertje Kerkhoven (2001) en in de categorie tot 12 jaar: Wisse Scheele (2002).

Gegeven vanuit trots
De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een voorbeeld zijn voor anderen. Bijvoorbeeld jongeren die zich inzetten voor andere, een goed doel helpen, enzovoorts. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Een deskundige jury bekijkt en weegt de voordrachten. Deze jury bestaat uit de voorzitter Willem Hesseling (beeldend kunstenaar), Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Dorien Ketel (De Ideeënbrouwerij) en Hind Laroussi, zangeres.

Jeugdlintjes 2015Een korte omschrijving van de kandidaten:

Daan van den Akker (17) bedacht en organiseerde het Nederlands Kampioenschap Bumpervoetbal, om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Zijn vader overleed vorig jaar aan deze ziekte. Het evenement was een succes, dat hij het volgend jaar opnieuw wil organiseren.

Oussama Asrih (17) is tweevoudig Nederlands kampioen Teakwondo. Hij zet zich in voor de sportclub Akkabbouz en voor het welbevinden van de jeugd binnen de vereniging. Hij begeleidt de jeugd tijdens trainingen en wedstrijden en geeft clinics. Als bindende factor levert hij een belangrijke bijdrage aan het multiculturele karakter van de club.

Robby Hornes, (20) is lid van de scheidsrechtersvereniging Gouda e.o., waarbij hij respect en fair play hoog in het vaandel heeft staan. Hij is ruim 8 uur per week bezig voor de vereniging als redactiebestuurder, webmaster en als lid van de ontspanningscommissie. Volgens de jury is een inspirerend voorbeeld voor jong en oud.

Alexander Kirkels (23) is al jaren een actieve vrijwilliger binnen de Atletiek Vereniging Gouda. Hij bedenkt en maakt plannen van aanpak voor activiteiten die hierdoor op rolletjes lopen. Alexander motiveert en begeleidt (jonge) leden hierin en dit zorgt voor betrokkenheid, teambuilding en soms indirect voor nieuwe vrijwilligers.

Roy Kortenoeven (21) is al 7 jaar actief als coach voor de jeugd van de golfclub IJsselweide. In 2014 is hij toegetreden tot het hoofdbestuur van de golfclub. Ook is hij actief bij de organisatie van activiteiten en evenementen, daarbij ontwierp hij een website voor de golfclub. Het is een duizendpoot die gemiddeld 15 uur per week actief is voor de club.

Dieuwertje Kerkhoven (13) vertegenwoordigde vanaf maart 2014 tot en met juni 2015 als eerste kinderburgemeester van Gouda de kinderen van Gouda. Zij deed mee aan zeker 15 activiteiten op een gedreven en bescheiden wijze. Door haar optreden werd de titel “kinderburgemeester” een begrip in de stad.

Wisse Scheele (14) is een danstalent die door toewijding, passie wilskracht, doorzettingsvermogen en vastberadenheid is gekomen waar hij nu is: hij zit op de Nationale Ballet Academie en speelt de titelrol in de musical Billy Elliot. Hij is altijd trouw gebleven aan zijn ideaal. Ook toen hij op de basisschool werd gepest vanwege het dansen ging hij door. Hij maakt zijn droom waar en kan hierdoor andere kinderen inspireren dit ook te doen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl