Weekblad deGouda digitaal

Goudse turners winnen goud op

Gouda – Afgelopen weekend waren de eerste landelijke voorwedstrijden richting het NK turnen. Dit weekend werd gehouden in de sporthal te Zierikzee. Voor Velocitas Gouda kwamen 17 turners in actie. David Dautzenberg en Dirk-Jan v/d Meulen verraste vriend en vijand door het goud te pakken.

Pieter Kuin komt uit in Senior niveau 6 – 3e divisie. Hij turnt een prima wedstrijd, met nog wat verbeterpunten. Hij komt uit op een 18e plaats en stroomt hiermee door naar de volgende ronde, Dirk Jan v/d Meulen eist in deze categorie het goud op. Ook Roy Benschop en Michiel de Boer die uitkomen in categorie Junior I niveau 8 – 3e divisie weten een plek te bemachtigen met een 9e en 5e plaats. Voor Ingo van Oldenborgh en Niels Nieuwenhuizen valt helaas het doek. Naast dat David het goud pakt in categorie Junior II niveau 7 – 3e divisie, wordt teammaatje Michael Stam 12e en mag zich ook klaarmaken voor de volgende wedstrijd. Yoeri Vijn turnt voor het eerst een volledige rekoefening in de moeilijke categorie senior niveau 5 – 2e divisie. Hij wordt 13e, ook hem zien we terug in de volgende wedstrijd. De jeugd turners 2e divisie; Rik Smitskamp en Tobias Kokshoorn turnen voor het eerst in dit moeilijke niveau. Zij laten zien wat ze waard zijn en kunnen zich opmaken voor een volgende ronde. Zij worden knap 10e en 14e.

Als laatste de instappers niveau 15 – 1e divisie. Brian de Kort, Jens van Eijk, Kees Vermeulen, Teun van Sprang, Ray Ngadimin en Onno v/d Steenhoven. Zij laten zien wat ze waard zijn. Brian valt net buiten de prijzen met zijn 5e plaats. Jens wordt 7e, Kees wordt 9e, Teun 14e, Ray 16e en Onno 22e. Ook zij hebben over 2 weken een nieuwe voorwedstrijd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl