Weekblad deGouda digitaal
greentech

Goudse uitvinders in tv-programma GreenTech

#Gouda- Fietsend een smoothie bereiden. Met dit idee zijn Luuk, Davy, Jarno en Tom van de Livingstoneschool uit Gouda geselecteerd voor het tv-programma GreenTech bij RTL 4. In het programma gaan jongeren tussen de 9 en 15 jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het meest duurzame idee van Nederland? De Gouwenaars zijn te zien op zondag 11 oktober om 15.55 uur bij RTL 4.
In iedere aflevering van GreenTech werken drie kandidatenteams onder begeleiding van een eigen GreenCoach aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. Aan het einde van de aflevering presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury. Die bepaalt wie er doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op een eigen Leapfrog 3D-printer.

Ook Gouwenaar Thijs Kamperman is één van die coaches en zal in de uitzending van 4-11 te zien zijn.

Het team uit Gouda is te zien in de eerste aflevering van het programma. Samen met coach Frans werken de vier vrienden zich in het zweet om een blender op de bagagedrager van een fiets te monteren. Een dynamo moet er voor zorgen dat de blender wordt aangedreven. Ze nemen het op tegen de Spiegelkas van team roze en de Digipaspop van team blauw. Team roze wil met spiegelende ramen het kunstmatige lichtverbruik in kassen verminderen en team blauw heeft een app bedacht om digitaal kleding te kunnen passen. “Die ideeën hebben alsnog energie nodig, ons idee levert juist energie op”, reageren de Gouwenaars. Of de jury er ook zo over denkt en wie er uiteindelijk doorgaat naar de finale is te zien in de eerste aflevering van GreenTech op zondag 11 oktober om 15.55 uur bij RTL 4. GreenTech wordt gepresenteerd door Joris Putman (bekend van onder andere GTST, Green Dream District en Watt NU?!) en is vijf weken lang iedere zondag om 15.55 uur te zien bij RTL 4. Zie www.rtl.nl/greentech

greentech

Greentechgreen tech

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl