Weekblad deGouda digitaal

Goudse voetbalclubs klaar voor tweede seizoenshelft

Gouda – Weekblad deGouda spreekt elke week kort met de voetbaltrainers over de behaalde resultaten van de afgelopen wedstrijd. Tijdens de winterstop zijn de voetbaltrainers uitgenodigd op de redactie om samen met onze sportredacteur Robbert Duijnstee terug- en vooruit te blikken op de spelers, het spel en de tactiek.

Olympia – Tom Rietberg
“In vergelijking met vorig jaar heeft het team grote stappen gemaakt”, aldus trainer Tom Rietberg. “Al zijn we nog wel groeiende.” Olympia staat op het moment in de subtop en het uiteindelijke doel is om op de vierde of vijfde plek te eindigen. Dit denkt Rietberg te bereiken door de nadruk te leggen op het verbeteren van het scorend vermogen. “In de extra lange winterstop die wij hebben zijn we op trainingskamp gegaan naar Tenerife, dat is vooral goed geweest voor de teambuilding. Het gevoel dat alles weer mogelijk is in de tweede seizoenshelft is nu nog sterker aanwezig.”

ONA – Theo van Eck
Met een tevreden gevoel kijkt trainer Theo Eck van ONA terug op de eerste seizoenshelft. Ze hebben het voor elkaar gekregen met een brede selectie bovenaan te komen staan na een geweldige reeks overwinningen. Van Eck laat weten een promotie niet verwacht te hebben,“laat staan aan het begin van het seizoen.” Een speler die er volgens de trainer bovenuit sprong was Soufian Chairi. “Voor ons is het seizoen sowieso al geslaagd, als titelfavoriet. We
hebben de periodetitel in de pocket, dus we doen hoe dan ook mee met de nacompetitie.”

SV Gouda – Jerry de Groot
“Ik begon dit seizoen in een voor mij nieuwe regio met behoorlijk wat nieuwe spelers”, aldus trainer Jerry de Groot. “Ondanks dat de meeste spelers een SV Gouda verleden hebben, was het nog wel wennen.  In de eerste helft van de competitie hebben we een reeks goede wedstrijden gespeeld met af en toe een slechte wedstrijd ertussen. Door de overwinning op Rohda’76 hebben we de eerste seizoenshelft afgesloten met een plek op de vijfde plaats.” De trainer van SV Gouda is tevreden. Met het neerzetten van een goede bekerserie werd het team de poulewinnaar; een prestatie op zich. Toch verloren ze daarna in een thuiswedstrijd tegen FC Zoetermeer (4 – 4 met strafschoppen). “Voor ons eindigde hierdoor helaas het bekertoernooi. De Groot laat weten ontzettend trots te zijn op de ontwikkeling van de jonge spelers. De jongens zijn voor hun leeftijd al ver in hun spel en worden goed begeleid door ervaren spelers als Hoessein Ouhabi en aanvoerder Maikel Hageman. De doestelling voor de tweede helft van het seizoen is om in ieder geval de nacompetitie te halen voor promotie naar de derde klasse. “Gezien de kwaliteiten binnen het team moet dat zeker gaan lukken.”

Jodan Boys – Dennis van den IJssel
De club heeft in de eerste helft van het seizoen veel wedstrijden gespeeld. Trainer Dennis van den IJssel laat dan ook weten tevreden te zijn. “De wedstrijden tegen Go Ahead Eagels en HHC gaven het team zeker een boost.” Verbeterpunten ziet Van den IJssel bij het verminderen van tegendoelpunten, zo komen ze vaak te snel op achterstand. De trainer is trots op hoe zijn jongens met de stres omgaan. “Ondanks de zware voorbereiding en bekercompetities hebben we ons goed staande weten te houden.” Het grootste deel van het team bestaat vooral uit de Jodan Boys-Jeugd. Een speler als Romario dos Santos vindt Van den IJssel
typisch symbool staan voor Jodan Boys.  Het belangrijkste dat het team op trainingskamp heeft gedaan is de
balans vinden tussen goals voor en tegen. “De samenhang van de diverse spelers is voldoende in onze selectie. We moeten vooral onze verdediging verbeteren, de opbouw van achter uit moet opnieuw onze kracht gaan worden. Dit seizoen vallen de wedstrijden in de bekercompetities weg, waardoor we ons nu weer honderd procent kunnen focussen op de competitie.”

SV Donk – Edwin Erwich
Voor het team van Edwin Erwich was het een teleurstellende eerste seizoenshelft. De trainer laat weten in de periode niet het niveau gehaald te hebben waarop ze hadden gehoopt. Toch is Erwich niet ontevreden over het spel van het team. “We spelen elke wedstrijd als een hechte eenheid. Elke speler heeft het teambelang bovenaan staan. Toch moeten we in de tweede helft meer initiatief gaan tonen.” Spelers als Bas van de Eem – vooral ontwikkeld in het coachen en neerzetten van de organisatie –  en Mike Sluijter – achterin en verdedigen zijn de sterke kanten –  springen er volgens Erwich bovenuit. “Een doelstelling is er verder niet; we blijven doorzetten.”

Door Robbert Duijnstee

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl