Weekblad deGouda digitaal

Goudse grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Het weekend komt er weer aan. Dat betekent: voetbal! We spraken de hoofdtrainers van diverse Goudse voetbalclubs.

Olympia – Danny Mulder is al 12 jaar actief als hoofdtrainer en is nu de coach bij het eerste elftal van Fc Olympia. Olympia kent een moeizame start van het seizoen: niet weten door te bekeren en de eerste competitiewedstrijd ging verloren tegen ROAC. ROAC, gepromoveerd uit de 2e klasse, wist 2-0 te winnen van Olympia.

Alle reden voor Olympia om niet achterover te leunen. “Wij kunnen gewoon heel goed voetballen, alleen wij moeten met tegenslagen om leren gaan. Het gebeurt vaak, ook in de beker, dat wij te snel het hoofd laten zakken bij een tegendoelpunt en dat moet eruit gefilterd worden”, vertelt Mulder. “We hebben alleen nog iemand nodig die de boel bij elkaar raapt als het slecht gaat. ”Over doelstellingen kon Mulder nog niet zo goed een uitspraak doen. “Ik ken sommige ploegen nog niet, dus dat maakt het lastig en ik denk dat we zo’n doelstelling pas kunnen maken na een paar wedstrijden.”

Komende zondag staat er weer een wedstrijd op het programma: Cvv Zwervers 1. “Het wordt de eerste thuiswedstrijd op ons nieuwe kunstgrasveld en we moeten ons daar echt bewijzen. Ik weet dat we het kunnen, het moet er alleen nog uitkomen”, aldus Danny Mulder. Dit is het eerste jaar van Mulder bij Olympia en volgt Tom Rietberg op. “Voetballend gezien liggen Tom en ik redelijk op een lijn. Tuurlijk, in accenten ben ik iets anders dan Tom, maarja ik ben een ander persoon dus dat ik logisch. Qua benadering kan ik misschien anders overkomen, maar dat is bij elke trainer zo. De speelwijze is redelijk hetzelfde.” De wedstrijd van zondag 29 september is om 14:00 uur bij voetbalvereniging Fc Olympia op het nieuwe hoofdveld.

Jodan Boys – Jodan Boys is ondertussen een bekende club geworden in Gouda. Met een van zijn mooiste hoogtepunten: de achtste finale in de KNVB beker. Daar zijn zij dit jaar helaas niet in geslaagd. Met hoofdtrainer Leen van Steensel aan het roer wisten ze niet te winnen van 3e divisionist Oss: 5-1.

Jodan Boys heeft redelijk wat nieuwe gezichten die het eerste elftal moeten versterken. Hiermee willen zij streven naar een hoger niveau. Van Steensel: “we moesten tegen Oss en zij spelen èèn niveau hoger dan wij dus we zien wat voor niveau we moeten nastreven. Zij zijn wel de top van de derde divisie, maar we hebben genoeg groeimogelijkheden.” Jodan Boys staat nu vierde in de competitie met vier gespeelde wedstrijden. Met twee punten achter de koploper en een ongeslagen reeks, weet Jodan Boys zich nog prima te handhaven in de competitie. 

Echter staat er komende zaterdag al een belangrijke wedstrijd op het programma: DUNO D 1. DUNO D staat derde met èèn punt meer dan Jodan Boys. “Als we die weten te winnen, is het een feit dat we een plekje stijgen en dat is altijd mooi”, vertelt van Steensel. Met nog maar twee tegentreffers heeft de Goudse club een goede verdediging, maar in de aanval zijn er nog verbeterpunten. “We moeten”, vertelt van Steensel, “het hebben van ons hechte team en het moet er allemaal nog uit komen. Als we als team gaan voetballen, kunnen we heel goed zijn.” De komende wedstrijd wordt volgens van Steensel “fifty-fifty” en het is afwachten hoe goed Jodan Boys voor de dag gaat komen. De wedstrijd wordt zaterdag 28 september gespeeld om 14:30 op het complex van Jodan Boys. 

VV ONA – Hoofdtrainer Willem Dekker zou vorig seizoen al gestopt zijn met zijn trainersvak, maar op het laatste moment besloot Dekker toch nog een jaartje door te gaan. We spraken hem om vooruit te blikken op de komende wedstrijd.

Tussen de zesde en tiende plek eindigen. Dat is wat de doelstelling is van ONA. “We zijn vorig seizoen maar net aan in de 2e klasse gebleven en we willen daar uiteraard in blijven, maar ik wil niet te hard van stapel lopen, dus ik ga hier niet zeggen dat we kampioen worden”, vertelt Dekker. De eerste wedstrijd is al achter de rug en die won ONA met 4-1. De toon is gezet. Ondanks het een zwakke tegenstander was, kwam ONA heel overtuigend over. Dekker: “Dat is fijn om te zien. We hebben een mindere periode achter de rug gehad, dus dit is lekker.” 

ONA heeft de bekerperiode, waar ze niet in door wisten te gaan, gezien als een oefenperiode om te zoeken naar de juiste formatie. “We hebben verschillende dingen geprobeerd: 4-3-3 en 4-4-2 hebben we veel gespeeld en daarvan weet ik wel goed wat het beste aanvoelt”, vertelt Dekker. De komende wedstrijd wordt Xerxes en zij hebben de vorige wedstrijd met 5-0 verloren. “Dat kan twee kanten op gaan: of ze zijn helemaal de weg kwijt nu, of ze zijn nu extra gebrand om deze wedstrijd te winnen,” aldus Dekker. Dekker heeft ook goede research gedaan en heeft al wat informatie over de tegenstander te pakken. Zo probeert hij zijn team zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. ONA speelt nu in een andere regio, dus hij heeft nog niet zo’n goed beeld van de concurrentie. Dekker: “Ik ken wel sommige clubs, maar ook zeker niet iedereen en dat maakt het wel lastig.” De komende wedstrijd van ONA wordt op zondag 29 september gespeeld om 14:00 uur op het complex van Xerxes.

Sv DONK – Sv DONK voert na de eerste speelronde de competitie aan. Na een 5-0 overwinning op Xerxes, heeft DONK voorlopig geen reden om zich zorgen te maken. 

Na een matige eerste helft wist DONK in de tweede helft het tij te keren en de macht te grijpen in de wedstrijd. Hoofdtrainer Pieter van Zoest heeft dus ook niet het gevoel dat dit team heel hoog gaat eindigen. “Dit was niet iets om van onder de indruk te zijn”, vertelt hij. Echter was er op de training wel een tegenvaller. Rechtsback en basisspeler de Jong heeft een blessure opgelopen: zijn knie is uit de kom geschoten. Hij zal dus zondag waarschijnlijk niet beschikbaar zijn. 

De wedstrijd van zaterdag is tegen Antibarbari 1. Een studentenvereniging van de Erasmusuniversiteit die hun eigen voetbalclub heeft opgericht. “Ze regelen het allemaal zelf en het is echt een hele leuke vereniging,” vertelt van Zoest. “Ik heb al eerder tegen ze gespeeld en het zijn hele goede spelers, dus we mogen onze borst nat maken”, vervolgt hij. DONK speelt op een ouderwets grasveld, iets wat DONK niet gewend is, want DONK heeft alleen maar kunstgrasvelden. Dekker: “Het heeft wel zo zijn aanpassingen, maar daar moet je mee leren omgaan en dat kunnen de spelers ook wel aan.” Vorige wedstrijd was geen uitdaging, maar van Zoest verwacht dat dat komende wedstrijd wel anders zal zijn. Sv DONK speelt zondag 29 september om 14:30 uur op het complex van Antibarbari. 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl