Weekblad deGouda digitaal

Goudse Watertest 2018

Gouda – Maar liefst 80 procent van de Goudse restaurants serveert kraanwater bij het hoofdgerecht. Dit is een geringe daling ten opzichte van vorig jaar. Ruim driekwart van de ondernemers brengt geen kosten in rekening, wanneer het water met een andere bestelling wordt gecombineerd. Dit blijkt uit de Watertest die Weekblad deGouda voor het vierde jaar op rij heeft gehouden. Dit jaar deden 32 restaurants mee aan de Watertest.

Uit de enquête blijkt dat kraanwater meestal niet standaard op tafel staat. Als gasten bepaalde dranken bestellen, zoals koffie of wijn, wordt het daar wel vaak gratis bij geserveerd. Bestellen de gasten eten dan is het water op aanvraag verkrijgbaar. Dit is in de meeste gevallen gratis. Alleen wanneer (een karaf) kraanwater het enige bestelde drinken is, wordt er een kleine vergoeding gerekend. Stil en bruisend bronwater is in vrijwel alle restaurants verkrijgbaar. Restaurants zijn niet verplicht om kraanwater te serveren, maar het is wel een service die veel klanten verwachten. Dat je er bij een losse bestelling een kleine vergoeding voor moet betalen begrijpen veel gasten wel. Het materiaal en personeel moet immers ook betaald.

Voor de volledige watertest van horeca klik op het onderstaande plaatje:

Kraanwater is het milieuvriendelijker alternatief voor bronwater, dat vaak wordt geïmporteerd en verpakt in plastic. Het Goudse kraanwater is bovendien van goede smaak en kwaliteit.

 

Niet alle restaurants hebben medewerking verleend aan de enquête. Blijkbaar is kraan- en bronwater een gevoelig onderwerp. Schroom daarom niet om water te vragen wanneer u weer een bezoek brengt aan uw favoriete restaurant.

 

Bestel je een glas bronwater dan betaal je een bedrag tussen 2 euro en 2,60 euro per glas.

 

Bestel je een fles bronwater dan betaal je een bedrag tussen de 3 euro en 6 euro, waarbij de inhoud varieert van 0,5l tot 1l.

 

Marktaandeel merken bronwater bij Goudse restaurants

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl