Weekblad deGouda digitaal

Goudse zeilers Nederlands Kampioen

#Gouda – Het team van de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ heeft in het weekend van 17 en 18 oktober wederom het Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen gewonnen. Deze vond plaats in de Maashaven in Rotterdam. In 2013 werden ze ook al kampioen en in 2014 wonnen ze de bronzen plak.

De oude ervaren rotten Geert Geelkerken en Mark Neeleman deden dit jaar niet mee en in plaats daarvan vielen Egbert de Sauvage en Robin Arens in. In het weekend stond er nauwelijks wind waardoor het lang duurde voordat iedereen kon zeilen. Uiteindelijk kwam er zondagmiddag toch nog genoeg wind om de finalewedstrijden te kunnen zeilen.

Podium NK teamzeilenR&ZV Gouda won in de halve finale tegen het team van de Maas en plaatste zich direct voor de finale welke tegen Aalsmeer gevaren werd. De eerste wedstrijd werd verloren door Gouda, maar daarna werden beide twee races gewonnen waardoor de R&ZV Gouda kampioen werd. Teamcaptain Wouter van Catz: “Het waren lastige omstandigheden tussen de hoge gebouwen van de Rotterdamse binnenstad in combinatie met de zeer lichte wind. Gelukkig hebben we ervaring met dit soort dwarrelige wind, omdat de Reeuwijkse plassen die ook kennen. Uiteindelijk was de overwinning echt een teamprestatie die laat zien dat we veel jong talent op onze zeilvereniging rond hebben lopen.”

Overigens doen de zeilers van de R&ZV Gouda het goed dit jaar. Eerder werden Enno Kramer en Ard Geelkerken Nederlands Kampioen in de FD-klasse en werd, Mark Neeleman kampioen in de Regenboogklasse.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl