Weekblad deGouda digitaal
Beatrijs Lubbers

Een Gouwe dialoog over normen en waarden

Op donderdag 31 maart vindt de tweede Gouwe Dialoog plaats. Dit keer in het Huis van de Stad, inloop vanaf 18.30 uur. Het thema is: elkaars normen, waarden en achtergronden leren begrijpen. Tijdens de eerste Gouwe Dialoog was ik blij verrast door het zeer gemengde publiek: relatief veel Marokkaanse en Turkse Gouwenaars en ook een behoorlijke groep jonge vrouwen van Marokkaanse afkomst. Wat heerlijk om in deze diversiteit met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ontmoeten.

En dan die normen en waarden. Hoe zit dat bij mij en bij die ander. Een heel belangrijke waarde voor mij is de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Daar valt eigenlijk niet aan te tornen. Maar tegelijkertijd kan ik het ook relativeren. Ik heb zo bewust de tweede feministische golf meegemaakt. In mijn jeugd was de gelijkwaardigheid van de vrouw helemaal niet vanzelfsprekend, integendeel.

In mijn jeugd was de gelijkwaardigheid van de vrouw helemaal niet vanzelfsprekend, integendeel

Van daaruit kan ik zo goed begrijpen dat dit in andere culturen niet zonder meer uitgangspunt is. Maar het is wel fijn om daar het gesprek over te kunnen voeren. Ik ben zelf geboren en opgegroeid in een dorp op de biblebelt. Van zeer vrijzinnige protestanten tot zeer zwaar gereformeerden en alles wat daartussen was. En wat een strijd was er tussen al die kerken en kerkgenootschappen. Ik begreep er echt helemaal niets van. Maar erover praten was niet mogelijk. Je hoorde erbij of je deugde niet en werd buitengesloten, omdat je van een andere kerk was. Maar praten, ho maar. Op 31 maart laat Gerrit van Roekel zien hoe je tot een dialoog kunt komen vanuit verschillende achtergronden. Er kunnen deze keer maar 149 mensen meedoen. Haast je dus met opgeven: gouwedialoog@outlook.com. Plaats 150 is gereserveerd voor de nieuwe stadsdichter, wie dat is weten we volgende week.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl