Weekblad deGouda digitaal

Gouwe Dialoog over leven in multicultureel Gouda

Gouda – Een groep Gouwenaars heeft het initiatief genomen voor een Gouwe Dialoog, een serie gespreksbijeenkomsten voor Gouwenaars met verschillende achtergronden en levensbeschouwingen. ‘In wat voor wereld willen wij dat onze kinderen en kleinkinderen opgroeien en wat kunnen wij daar zelf aan doen?’ Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens de Gouwe Dialoog die vrijdag 22 januari plaatsvindt in het Nelson Mandela Centrum in Gouda Oost.

Een van de initiatiefnemers is Kees Scheijgrond. De onderlinge ontmoeting vindt hij erg belangrijk. “Als je een praatje maakt met elkaar, krijg je een verbinding die verder kan groeien. Die verbinding hebben we nodig om op een behoorlijke manier met elkaar Gouwenaar te kunnen zijn.”

Gouwe Dialoog zoekt verbinding

De directe aanleiding tot het ontstaan van de Gouwe Dialoog was de bijeenkomst op de Markt in Gouda vorig jaar naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. “Er sprak toen een man, die zei: Ik ben Rachid, ik ben Gouwenaar en moslim en ik vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd.” Voor Scheijgrond was dit het moment om Gouwenaars van verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te laten komen. Via de Raad van Kerken organiseerde hij een eerste gespreksbijeenkomst. Dat is nu een jaar geleden. De Gouwe Dialoog moet dit gesprek blijvend maken.  Gouwe Dialoog zoekt verbindingen en wil zo een kettingreactie teweeg brengen, van dialoog naar dialoog, van debat naar debat, van activiteit naar activiteit.

Flitspresentaties

De eerste Gouwe Dialoog op 22 januari begint om 18.00 uur met een inloop met soep en brood. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. De avond staat in het teken van samen in gesprek gaan over wat Gouwenaars bezighoudt en wat hen verontrust met betrekking tot de Goudse multiculturele samenleving. Dat gebeurt in persoonlijke ontmoetingen, filmfragmenten van straatinterviews, flitspresentaties en kleinere gespreksgroepen. Avondvoorzitter is Gouwenaar Khalid Boutachekourt. In verband met de beschikbare ruimte is deelname beperkt tot maximaal 150 personen. Aanmelden kan via gouwedialoog@outlook.com

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl