Weekblad deGouda digitaal

Gouwenaar Freddy Moreira, van kluizenaar tot wereldbekende DJ

Gouda – Freddy Moreira is een van de meest bekende dj’s in Nederland en inmiddels is ook buiten de grenzen van ons kleine landje is zijn naam niet meer onbekend. Zodra Freddy binnenkomt, is er een bonk energie. Snel maakt hij nog even een filmpje voor zijn Instagram om zijn volgers op de hoogte te houden. Maar als redacteur Lotte van Dijk met het interview van start gaat en hem vraagt naar zijn jeugd, krijgt zij al zijn aandacht en begint hij gelijk
vol liefde te vertellen.

“Mijn moeder is Surinaams, en ik ben geboren in Delft. In het begin van mijn leven waren het  bewogen jaren, zo woonden we onder meer in Utrecht en Rotterdam. Toen ik zes jaar was vonden we een rustig plekje in Gouda waar we met het hele gezin zijn gaan wonen. Als klein -jongetje was Freddy altijd bezig met voetballen en hij zegt in die tijd zelfs wat weg gehad te hebben van een kluizenaar, en nog steeds heeft hij dat wel een beetje. “Ik heb een erg rustig en ingetogen karakter. Het waren eigenlijk vooral mijn vader en broer die bezig waren met muziek”, vertelt Freddy. Zijn broer was altijd bezig met rappen en beats aan het maken op zijn -computer. “Toen mijn broer uiteindelijk uit huis ging, liet hij zijn computer achter. Die was heel sloom geworden door alle programma’s die erop stonden. Toch mocht ik hem overnemen. Alle -muziekprogramma’s waarmee hij werkte stonden daar nog op en daarmee begon ik te experiment-eren en bleek het best leuk te vinden.”

‘Doen wat ik leuk vind’
Een jongen uit het voetbalteam van Freddy werkte ook met die -programma’s en samen gingen zij er verder mee experimenteren. “Toen hij mij filmpjes liet zien van draaitafels was ik direct verkocht. Ik ben erg -impulsief en als ik iets wil dan ga ik het  gewoon proberen. Dus ook hiermee ging ik direct aan de slag.” Inmiddels is het een groot succes en is Freddy heel populair. “Toen ik zestien was begon ik met draaien, in 2013 stopte ik zelfs met studeren. Ik wilde alleen maar dingen gaan doen in het leven die ik echt leuk vond. Veel mensen vonden dat ik eerst aan mijn basis moest werken. Maar dit was wat ik wilde.”

Andere mensen moesten mij erop ­wijzen dat ik af en toe even moest lachen naar de meiden vooraan

Succes
En dat alles met succes, want -inmiddels is Freddy een van de meest bekende dj’s binnen en -buiten onze grenzen. Zijn eerste -succes behaalde hij met zijn mixtapes en live-optredens. Later kreeg hij de kans om samen met Gio en Keizer het -nummer ‘Omlaag’ te maken. Hierdoor werd zijn naamsbekendheid alleen nog maar groter. “Nu pas besef ik pas wat dat succes allemaal met mij gedaan heeft. Het Freddy Moreira succes werd zo groot, dat overkwam me echt. Vorig jaar werd het mij uiteindelijk even teveel. Ik heb toen eigenlijk een jaar lang voor mezelf bekeken wat mij nou echt gelukkig maakt en waar ik in de toekomst naar toe wil. Daar ben ik inmiddels uit en achter de schermen ben ik -lekker druk bezig met nieuwe plannen”, vertelt Freddy trots. In mei laat hij zien wat hij in huis heeft op het Riverdale Festival, wat op het terrein van GoudAsfalt plaats vindt.

Vrouwen
Vanaf het begin stond er al een grote groep fans om Freddy heen. Ook veel -vrouwen. “Ik zag dat eigenlijk nooit echt. Ik was altijd maar bezig met als een soort muzieknerd naar de draai-tafel te staren en was -gewoon lekker mijn ding aan het doen. Andere -mensen moesten mij erop wijzen dat ik af en toe even moest lachen naar de meiden vooraan. Dat heeft uiteindelijk ook wel zijn vruchten afgeworpen.” Daarnaast ben ik natuurlijk ook benieuwd of er in zijn privé-leven een leuke vrouw is. En ook daar is Freddy heel eerlijk over. “Ik vind dat heel erg lastig. Ik weet nooit zo goed of een vrouw mij leuk vindt om mij of om het hele plaatje er -omheen. Dat is iets wat ik heel moeilijk vind om  mee om te gaan. Op het moment dat ik mij op privégebied moest ontwikkelen, ben ik aan het werk gegaan en later in de sneltrein gestapt dus op dat gebied ben ik eigenlijk net het kluizenaartje van zestien gebleven.”

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl