Weekblad deGouda digitaal

Gouwespoorbrug gerepareerd, treinen rijden weer

Gouda – Door een defect in de Hoge Gouwebrug bij Gouda reden er op donderdag 25 februari vanaf 12:30 uur minder treinen van en naar Gouda. Monteurs van de spooraannemer van ProRail slaagden erin de brug rond 18:30 uur te repareren, waarna het treinverkeer weer volledig van de brug gebruik kon maken. Door de problemen reden er geen intercity’s maar wel enkele sprinters van en naar Gouda.

De Hoge Gouwespoorbrug is een hefbrug over de Gouwe in Gouda. De brug stamt uit 1989 en heeft vier sporen. Rond 12:30 uur kreeg ProRail het signaal dat de brug niet goed sloot. Na inspectie bleek dat een grendel was afgebroken, waardoor twee van de vier sporen van de spoorbrug buiten dienst moesten worden genomen.

ProRail en de spooraannemer gingen aan de slag om het defecte onderdeel te vervangen. Ook moesten onderdelen van de vergrendeling recht geperst worden. Hiervoor hebben ProRail en de spooraannemer specialisten opgeroepen. Zij hebben ook het nodige laswerk verricht.

Ook op woensdag 24 februari waren er problemen met de brug. Toen zat er een storing in de bediening van de brug. Als de brugwachter de brug open of dicht wil doen moet hij of zij toestemming krijgen van de treindienstleider. Maar toen de treindienstleider dit verzoek kreeg zag hij door de storing steeds het signaal dat er een defect zat in de grendel waarmee de brug bediend wordt. Lees hier meer over deze storing.

Door het defect konden twee van de vier sporen van de Hoge Gouwespoorbrug niet worden gebruikt. Daarom reden er veel minder treinen van en naar Gouda. In het weekend van 27 en 28 februari reden alle treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl