Weekblad deGouda digitaal

Grandcafé Roos fleurt kinderen op in het ziekenhuis

Boskoop/Gouda – Iedereen die vanaf woensdag 29 augustus bij grandcafé Roos in Boskoop koffie komt drinken, kan een bijdrage leveren aan het opfleuren van kinderen in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Het grandcafé heeft de Vriendenkoffie geïntroduceerd. Van iedere bestelde Vriendenkoffie gaat er een donatie naar de Vrienden van het GHZ. Met de opbrengsten kunnen kinderen in de toekomst bij aankomst in het ziekenhuis hun kamer inrichten met posters.

“Iedere ouder wil dat een kind zich op zijn gemak voelt. Het liefst thuis maar als het nodig is ook in het ziekenhuis. Wij dragen graag ons steentje bij met deze actie om het ziekenhuisverblijf voor kinderen wat fijner te maken”, vertelt horecaondernemer Vincent Dufais. “Van iedere Vriendenkoffie of Vriendenthee doneren we een bedrag. Ook de Vrienden van Roos kunnen vrijwillig 1 euro bijdragen aan dit mooie doel.”

“Met de donaties van grandcafé Roos voorzien we de kinderafdeling van een groot aantal posterlijsten. Het was een tip van de kinderraad toen zij onze afdeling bezochten. Is het kind fan van Feijenoord? Dan hangen we een mooie poster op van de Rotterdamse voetbalclub. Liever uitkijken op een paar donzige puppy’s of stoere tractoren? Ook die posters kunnen de muren sieren. Kinderen en ouders konden tijdens de zomermaanden thema’s voor de posters aandragen. Om de kamer helemaal ‘eigen’ te maken, mogen kinderen ook hun eigen dekbed en andere spullen zoals een knuffel van thuis meenemen. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer die ook bijdraagt aan een zo prettig mogelijk verloop van zorg en onderzoek”, vertelt Laura Stolwijk-Langenberg, kinderverpleegkundige in het GHZ.

Feestelijke start
Traditiegetrouw bestelde GHZ’s grootste kindervriend Freek de Giraffe de eerste Vriendenkoffie als startsein van de actie. “We zijn blij dat opnieuw een regionale horecaondernemer zich inzet voor de jongste patiëntjes van ons ziekenhuis”, aldus Marit Verdult van St. Vrienden van het GHZ.

Meer informatie over de actie en de Stichting Vrienden van het GHZ: www.vriendenvanhetghz.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook