Weekblad deGouda digitaal

Gratis naar ‘Goudse Glazen’, Open Monument van de Maand

Gouda – Elke maand wordt een Nederlands monument extra onder de aandacht gebracht als Open Monument van de Maand. De ‘Goudse Glazen’ in de Sint Janskerk zijn uitgeroepen tot Open Monument van de Maand januari 2016. Op zaterdag 23 januari kan iedereen daarom gratis de wereldberoemde ‘Goudse Glazen’ bewonderen.

De eeuwenoude Sint Janskerk in Gouda is met 123 meter de langste kerk van Nederland. De kerk is vooral beroemd om haar 72 gebrandschilderde kerkramen: de ‘Goudse Glazen’. Het merendeel van deze glazen stamt uit de zestiende eeuw. Zij bevatten afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis. Aan het ontwerp en de uitvoering van de glazen hebben vele beroemde glazeniers gewerkt. De meest bekende onder hen zijn Dirk Crabeth en zijn broer Wouter.

Op zaterdag 23 januari is de Sint Janskerk gratis opengesteld voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Meerdere vrijwilligers zijn aanwezig om bezoekers te informeren. Tussen 12.30 en 13.30 uur wordt het carillon bespeeld. voor meer informatie op www.sintjan.com of www.monumentenstad.nl.

Open Monument van de Maand

Het Open Monument van de Maand is een initiatief van Stichting Open Monumentendag. De stichting wil de publieke belangstelling voor monumenten vergroten en meer draagvlak creëren voor het behoud van monumenten.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl