Weekblad deGouda digitaal

Groen licht voor uitbreiding Albert Heijn

Gouda – Er is groen licht voor de uitbreidingsplannen van de Albert Heijn aan de markt. Het gaat om een uitbreiding van drie naar vijf panden, zodat de nieuwe winkel ruimer van opzet wordt. AH moest hierbij wel voldoen aan bepaalde voorwaarden, stelt wethouder Thierry van Vugt. Nu daaraan is voldaan kan de gemeente ook met de plannen akkoord gaan. De winkel gaat hiermee van 660m2 naar 740m2 oppervlak.

Dat de AH vijf panden in de binnenstad onder haar vleugels mag nemen vergde wel wat inmenging van de gemeente, zo laat wethouder van Vugt weten: “Er is bestuurlijk goed meegekeken, het moest namelijk wel voldoen aan bepaalde voorwaarden”.

Transport
Een van de hete hangijzers bij de uitbreiding was de bevoorrading. Omwonenden vreesden dat er meer transportbewegingen zouden komen, met zwaardere vrachtwagens. Nu is afgesproken dat dat niet tot de mogelijkheden behoort: “We hebben met AH gesproken, er komen niet meer en geen zwaardere vrachtwagens dan er nu al waren”. Een scenario was om de vrachtwagens van de Naaierstraat naar de voorkant van het pand te verplaatsen, aan de markt. Die optie wordt nog onderzocht.

Aanpassingen
Verder heeft AH ingestemd met de aanleg van een sedum dak, omdat het een ‘hotspot’ was in het centrum. Er komen vier extra woonruimtes boven de winkel en last, but not least: de panden worden grondig gerenoveerd. Dit was een van de wensen van de gemeente in aanloop naar Gouda 750: “De panden worden hersteld in oude luister, daar ben ik blij mee”, aldus Thierry van Vugt. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding voltooid zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl