Weekblad deGouda digitaal

GroenLinks zet inclusieve en gezonde leefomgeving op de agenda

Wat GroenLinks betreft moet een inclusieve, gezonde en kindvriendelijke leefomgeving het uitgangspunt zijn van het omgevingsbeleid in Zuid-Holland. De partij vindt het belangrijk dat de openbare ruimte uitnodigt om te recreëren, te bewegen, elkaar te ontmoeten en te integreren. Vooral in de stad is dit vaak moeilijk of in sommige wijken onmogelijk, door het drukke verkeer en doordat gebouwen te dicht op elkaar staan. De partij ziet daar nog veel ruimte voor verbetering.

Statenlid Armine Stepanyan (GroenLinks): “De fysieke leefomgeving sluit onvoldoende aan bij de behoefte van de jonge Zuid-Hollanders: er zijn te weinig mogelijkheden voor ontplooiing, de steden en dorpen bieden te weinig veiligheid en ruimte. Onze leefomgeving is nu te vaak gericht op de grote economische belangen en onvoldoende op het welzijn van Zuid-Hollanders.Die omgeving moet inclusiever, gezonder en kindvriendelijker worden gemaakt. Een kindvriendelijke leefomgeving is goed voor iedereen. Daar moet de provincie meer op inzetten”.

GroenLinks wil ook dat de natuur en gezondheid meer centraal komen te staan: ‘In onze drukke provincie zien we bijvoorbeeld dat bomen steeds meer plaats moeten maken voor wegen. Terwijl bomen belangrijk zijn voor de gezondheid van mensen. Ook de luchtkwaliteit is op veel plekken onder de maat. En de economie staat voorop in plaats van het welzijn van de inwoners. Dat moet anders, mensen en natuur boven de economische belangen’, aldus Stepanyan.

Op voorstel van GroenLinks zijn een inclusieve, kindvriendelijke leefomgeving en extra inzet op de natuur en gezondheid, op de agenda van het omgevingsbeleid van Zuid-Holland gezet. Statenlid Stepanyan gaat in de komende periode de provincie in om met bewoners in gesprek te gaan over hun visie op het omgevingsbeleid.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl